Etusivu »   Ajankohtaista »  
Ajan-
kohtaista
Blogit

Laihdutusprojektini
Päivitetty 26.06 2016
klo 22:26

Tervetuloa uusi minä.
Päivitetty 05.05 2011
klo 23:11

Nainen äitiyden takaa
Päivitetty 05.01 2016
klo 21:15

Fat to Fit
Päivitetty 26.01 2011
klo 16:26

Ole kauniimpi kuin muut
Päivitetty 12.11 2008
klo 00:13

Keskustelut

Oululaisia painonpudottajia
Uusin viesti 05.04 2018


Ryhmään laihtujia!
Uusin viesti 11.10 2017


-30kg pudottajia?
Uusin viesti 30.03 2017

Rantakuntoon - näin pudotat pari kiloa!

(05.06.2011)

Eikö peilistä vielä paistakaan se jumalainen uimapukumallin vartalo, joka kesäksi piti taas saada? Vielä kerkeät pudottaa muutaman ylimääräisen kilon ennen kovimpia auringonottokelejä. MSNBC:n Joy Bauer kehitti muutaman helpon tavan, joita noudattamalla ne viimeisetkin liikakilot katoavat parissa viikossa.

Proteiinirikas aamiainen


British Journal of Nutrition- lehden julkaisema tutkimus osoittaa, että päivän aloittaminen kananmunilla ja pekonilla aiheuttaa kylläisyyden tunnetta koko päiväksi, toisin kuin proteiinirikas lounas tai illallinen. Kylläisyyden tunne vähentää napostelua ja siten auttaa sinua laihtumaan. Erään tutkimuksen mukaan kanamunia aamulla syöneet ihmiset tunsivat itsensä energisemmiksi ja laihtuivat enemmän, kuin korkeahiilihydraattisen aamiaisen nauttineet.

Tässä pari ehdotusta vähäkalorisesta proteiinirikkaasta aamiaisesta:
- Munakokkelia (yksi kokonainen muna, 3 valkuaista), haudutettua pinaattia, paloiteltua tomaattia ja ½ desiä vähärasvaista juustoraastetta.
- 150g rasvatonta kreikkalaista jugurttia, desi marjoja tai pilkottu omena ja pari ruokalusikallista saksanpähkinöitä

Mausteita elämään


Purduen Yliopiston uusi tutkimus ehdottaa, että mausteet kuten cayennepippuri, chilipaprikat ja chilikastikkeet vähentävät ruokahalua ja nopeuttavat aineenvaihduntaa. Kun tuliseen ruokaan tottumattomat laihduttajat söivät cayennepippurilla maustettua keittoa, he söivät seuraavalla ateriallaan 60 kaloria vähemmän ja kuluttivat 10 kaloria enemmän. Voitto se on pienikin voitto!

Koita lisätä chilipaprikaa salaatteihin, chilikastiketta vähärasvaiseen majoneesiin ja jalopenoja marinadeihin, broileriin ja paistoksiin. Tulisuus tuo myös tervetullutta vaihtelua laihdutusruokaan.

Vihreää teetä

Nesteiden nauttiminen ennen ruokailua vie vatsastasi tilaa ruoalta, eikä silloin tule syötyä niin paljon. Ruotsalaisen tutkimuksen mukaan vihreä tee saattaa tuoda suuremman kylläisyyden tunteen, kuin pelkkä vesi. Sen lisäksi se tuo vaihtelua ainaiseen veden litkimiseen. Vihreä tee myös kiihdyttää aineenvaihduntaasi. Lasillinen vihreää teetä ruoan kanssa voi siis selvästi auttaa kiloja karisemaan.

Neljä annosta vihanneksia

Tärkkelysvapaat vihannekset ovat erittäin hyvä apu laihtumiseen. Vihannekset kuten parsakaali, pinaatti, paprika, porkkana ja kukkakaali ovat varsinaisia ravintoainepommeja, mutta kaloreita niissä ei juuri ole. Voit syödä näitä vihanneksia niin paljon kuin lystäät, mutta 4 annosta olisi hyvä minimi. Vähäkaloristen vihannesten syöminen estää näläntunnetta, joka saa monen laihduttajan luopumaan leikistä.

5 x 100 haarahyppyä


500 haarahyppyä päivässä kuluttaa yhteensä 700 kilokaloria viikossa! 100 haarahyppyä vie sinulta vaivaiset 2 minuuttia aikaa. Kun teet haarahypyt viidessä erässä päivän kuluessa, kulutat ainoastaan 10 minuuttia aikaa. Ala-asteelta tutut haarahypyt ovat hauska ja tehokas tapa polttaa kilokaloreita vaikka telkkarin mainostauon aikana. Eikun pomppimaan!

                                                   Milka Krogerus, toimittaja

 

Lue lisää:

Kilot pois pyöreilämällä - lue vinkit!

Näin kesälajit kuluttavat

Kaikki uutiset
 
Kirjaudu sisään:
Unohtuiko salasana?  >
Ensikertaa täällä?
Rekisteröidy  >
 
 
Tilaa Pudottajien uutiskirje!

Saat maksuttoman uutiskirjeemme sähköpostiisi pari kertaa kuukaudessa.

Anna e-mailosoite

Vahvistus

Tilaa uutiskirje  > Peru uutiskirje  >
 
Tutustu Pudottajat
-palveluun! Lue Pudottajista
 
 
 

Pikakysely

Aiotko osallistua kevään/kesän aikana johonkin yleiseen liikuntatapahtumaan, esim. Likkojen lenkki?
Kyllä osallistun.
Harkinnassa.
En tänä vuonna.
En aio, ei kiinnosta.