Etusivu »   Ajankohtaista »  
Ajan-
kohtaista
Blogit

Lenkkeily, Spinning ja uinti
Päivitetty 28.07 2009


Painon pudottaminen
Päivitetty 01.02 2010

Ylipaino+raskauskilot= Pakko tehdä jotain!
Päivitetty 14.11 2010
klo 19:34

Rantakunnossahan se hyljekin on!
Päivitetty 23.03 2010
klo 23:11

Keskustelut

Oululaisia painonpudottajia
Uusin viesti 05.04 2018


Ryhmään laihtujia!
Uusin viesti 11.10 2017


-30kg pudottajia?
Uusin viesti 30.03 2017

Näin vältät yleisimmät lihomisen ansat!

(26.10.2011)

Naisen elämässä on muutama suuri elämänvaihe, jonka aikana lihominen saattaa olla todennäköisempää kuin muulloin. Avioliitto, lapset ja vaihdevuodet saattavat lisätä kiloja jopa täysin huomaamatta. Health.com-sivusto keräsi ammattilaisten neuvoja, joilla voit estää pyllyn leviämisen tiukassa tilanteessa.


Avioliitto


Erään tutkimuksen mukaan ensimmäiset viisi avioliittovuotta lisäävät 2-4 kiloa. Ja useimmiten vielä ensimmäisen avioliittovuoden aikana. Tämä saattaa johtua siitä, että läheisessä ihmissuhteessa toisen tapojen kopioiminen on yleistä – ehkä kopiot myös miehesi kalorimäärät?

Naiset syövät enemmän miesten seurassa, mikä ei haittaa, jos yhteinen ruokailu on satunnaista. Jos syötte yhdessä päivittäin alkavat ylimääräiset kilot kertyä. Muista jo ala-asteella opetettu lautasmalli niin kalorit eivät karkaa käsistä.

Älä noudata miehesi ruokamieltymyksiä. Miehet ovat usein rasvaisen ruoan perään, mutta syövät kyllä mielellään myös terveellistä ruokaa. Valitkaa illallinen vuorotellen ja yritä pitää ainakin omat vaihtoehtosi terveellisinä.

Lapset


American Journal of Preventive Medicine-lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan naimisissa oleva nainen, joka saa lapsia, lihoo kymmenessä vuodessa 9 kiloa. Naisten liikalihavuuden riski myös lisääntyy 7% jokaista lasta kohden.

Varsinkin ensimmäisen lapsen kanssa on helppoa unohtaa oma terveys, mikä saattaa johtaa myös ikäviin jenkkakahvoihin. Muista syödä kevyesti 3-4 tunnin välein, ettet sorru napostelemaan pitkin päivää tai mässäilemään kerran päivässä. Nopeasti valmistettavia välipaloja ovat mm. purkkitonnikala ja pakastevihannekset.

Älä unohda liikuntaa. Vie lapsesi puistoon tai reippaalle päiväkävelylle, niin että saat itsekin sykkeen nousemaan.

Vaihdevuodet


Vaihdevuodet ovat ehdottomasti vaikein ”läskiansa” naisen elämässä. Pittsburghin Yliopiston tutkimuksen mukaan vaihdevuodet tuovat mukanaan keskimäärin 5kg elopainoa. Vaihdevuosien jälkeen naisen keho polttaa 32 % vähemmän rasvaa, mikä tarkoittaa noin 150-250 kaloria vähemmän päivässä.

Tehokkain vaihtoehto välttää lihominen, on tiputtaa päivittäistä kalorimäärää 200 kalorilla päivässä. Syö tarpeeksi vähärasvaista lihaa ja kuitua ja koita välttää ylimääräistä rasvaa. Tämän lisäksi kannattaa muistaa rentoutua tarpeeksi, sillä stressihormoni kortisoli lisää vaihdevuosien epämukavia sivuvaikutuksia. Kuumat aallot ja selkäkivut saavat sinut kärttyiseksi ja ajavat sinut helpommin napostelemaan.

Jos kalorien laskeminen ei kuulosta houkuttelevalta, koita nostella painoja. Lihasmassa vähenee iän myötä, mikä tarkoittaa rasvan lisääntymistä, mikä taas hidastaa aineenvaihduntaa entisestään.

Yritä ujuttaa viikkosi 40 minuuttia myös painoharjoittelua ja lihaskuntoa, pitääksesi lihaksesi kunnossa. Tämän lisäksi puolen tunnin kevyt liikunta päivittäin kohottaa kuntoasi, minkä jälkeen sinun tuskin on turha pohtia liikakiloja.

                                                  Milka Krogerus, toimittaja

Lue myös:
Laihduttaja - muista vitamiinit!
Kaikki uutiset
 
Kirjaudu sisään:
Unohtuiko salasana?  >
Ensikertaa täällä?
Rekisteröidy  >
 
 
Tilaa Pudottajien uutiskirje!

Saat maksuttoman uutiskirjeemme sähköpostiisi pari kertaa kuukaudessa.

Anna e-mailosoite

Vahvistus

Tilaa uutiskirje  > Peru uutiskirje  >
 
Tutustu Pudottajat
-palveluun! Lue Pudottajista
 
 
 

Pikakysely

Aiotko osallistua kevään/kesän aikana johonkin yleiseen liikuntatapahtumaan, esim. Likkojen lenkki?
Kyllä osallistun.
Harkinnassa.
En tänä vuonna.
En aio, ei kiinnosta.