Etusivu »   Ajankohtaista »  
Ajan-
kohtaista
Blogit

Projekti pikkumusta
Päivitetty 19.05 2010
klo 20:54

kaurahiutaleita
Päivitetty 23.01 2010


Lääkärin määräyksestä
Päivitetty 10.09 2011
klo 15:20

Mumfofour
Päivitetty 30.09 2015
klo 17:46

Keskustelut

Oululaisia painonpudottajia
Uusin viesti 05.04 2018


Ryhmään laihtujia!
Uusin viesti 11.10 2017


-30kg pudottajia?
Uusin viesti 30.03 2017

Unohda nämä ruokavaliostasi: Maailman 5 lihottavinta ruokaa

(09.05.2010)Maailmasta löytyy ruokia ja makuja joka lähtöön. Annoskoot ovat kasvaneet, ja lihavuus on maailmanlaajuinen ongelma länsimaissa. WHO arvioi, että maailmassa on tällä hetkellä noin 300 miljoonaa liikalihavaa ihmistä. Henkilö määritellään ylipainoiseksi, jos hänen painoindeksinsä on yli 25, ja lihavaksi jos painoindeksi on yli 30.

Ihminen tarvitsee päivässä keskimäärin 2000 kilokaloria. Energiantarve vaihtelee sen mukaan, kuinka aktiivisesti liikkuu ja kuinka raskasta työtä tekee, mutta perusperiaate on sama. Kuitenkin, nykyään jopa yksi ravintola-ateria saattaa sisältää tuplasti päivän kalorimäärän.

Syömisestä on tehty kyseenalaista taidetta esimerkiksi Yhdysvalloissa. WebMD.com listasi 5 maailman lihottavinta ruokaa. Näitä et terveellisestä ruokavaliosta löydä!

1. Teksasilainen erikoisuus Mega Mel Burger sisältää huimat 4500 kilokaloria. Meganälkään tarkoitettu hampurilainen sisältää yli kilon painoisen pihvin, paljon juustoa, salaattia, tomaattia, pikkelssiä sekä sämpylän. Vertailun vuoksi kotimaisessa Hesburgerin Megahampurilaisessa on noin 1055 kilokaloria per hampurilainen.

2. Michiganista saa Fifth Third Burgerin, joka tarjoaa 4800 kilokaloria. Jättiläishampurilainen sisältää viisi pihviä, viisi juustoviipaletta, chiliä, salsaa sekä maissilastuja pakattuna sämpylän sisään.

3. Denver mainostaa 7 pound burritoa, melkein jalkapallon kokoista burritoa. Hervoton annos sisältää kananmunia, kinkkua, vihreää chiliä, perunaa, juustoa ja sipulia. Yhdessä burritossa on noin 3760 kilokaloria. Burritoa tarjoavalla ravintolalla on tarjous, jonka mukaan kaikki naiset, jotka voivat syödä kyseisen annoksen yhdeltä istumalta ilman taukoa, saavat ilmaiset ruuat loppuelämänsä ajaksi.

4. New Yorkissa voi tilata Shack Stackin. Annos sisältää friteerattua sientä, joka on täytetty juustolla. Tämä komeus on kääräisty kahden juustohampurilaisen väliin. Annos sisältää noin 1500 kilokaloria.

5. Palataan jälleen Teksasiin, jossa tarjotaan Fried Banana Splitiä, eli roimaa jälkiruokaa. Herkku sisältää banaania, hunajaa ja pähkinävoita, jotka kieritetään palloiksi ja friteerataan. Komeus kruunataan tomusokerilla, karamelli- ja suklaasiirapilla, pähkinöillä, kermavaahdolla, jäätelöllä ja kirsikoilla. Yksi serviisi on noin 2000 kilokalorin luokkaa.

Asiantuntijoiden mukaan kyseisiä annoksia ja vastaavia voi syödä korkeintaan kerran tai kaksi vuodessa. Rasvainen, runsaskalorinen ja liian suuri ruokamäärä aiheuttaa lihavuutta, sydänsairauksia ja jopa syöpää.

Lähteet: WebMD.com, Wikipedia.fi, Hesburger.fi

 

                                                                Kaisa Kakko, toimittaja

 

 

 

 

Kaikki uutiset
 
Kirjaudu sisään:
Unohtuiko salasana?  >
Ensikertaa täällä?
Rekisteröidy  >
 
 
Tilaa Pudottajien uutiskirje!

Saat maksuttoman uutiskirjeemme sähköpostiisi pari kertaa kuukaudessa.

Anna e-mailosoite

Vahvistus

Tilaa uutiskirje  > Peru uutiskirje  >
 
Tutustu Pudottajat
-palveluun! Lue Pudottajista
 
 
 

Pikakysely

Aiotko osallistua kevään/kesän aikana johonkin yleiseen liikuntatapahtumaan, esim. Likkojen lenkki?
Kyllä osallistun.
Harkinnassa.
En tänä vuonna.
En aio, ei kiinnosta.