Etusivu »   Ajankohtaista »  
Ajan-
kohtaista
Blogit

Sipsihirmu
Päivitetty 21.10 2008
klo 11:38

Aina vaan paksu
Päivitetty 04.10 2015

PainoPois
Päivitetty 08.01 2012
klo 15:01

Läskit lähtee NYT!
Päivitetty 08.07 2012

27 kiloo lähtee ny!!!! :)
Päivitetty 09.12 2008

Keskustelut

Oululaisia painonpudottajia
Uusin viesti 05.04 2018


Ryhmään laihtujia!
Uusin viesti 11.10 2017


-30kg pudottajia?
Uusin viesti 30.03 2017

Lisää tehoa kävelyyn –- lue vinkit!

(15.11.2010)

Kävely on tehokasta kalorinkulutusta, kun sen ottaa osaksi päivärutiineja. Peruskävelyn sijaan voi tehoja lisätä kiinnittämällä huomiota tekniikkaan, vauhtiin, maastoon ja aikaan. Lue WebMD:n vinkit, miten saat kävelystäsi entistä tehokkaampaa ja energiankulutuksen korkealle!

1. Nopeus on valttia.
Jotkut ihmiset kävelevät ajan, osa matkan pituuden mukaan. Nopeus on kuitenkin se mikä ratkaisee, sillä jos kävelet viisi kilometrä, mutta kulutat siihen aikaa kaksi tuntia, ei teho selvästikään ole paras mahdollinen.

Satsaa siis sekä aikaan että matkaan ja seuraa syketasoasi. Mikäli sinulla on sykemittari, riittää aluksi, että sykkeesi on 70-75 % maksimisykkeestäsi (maksimisyke = 210 - 0,65 x ikä). Tämä ei kuitenkaan välttämättä riitä kunnon kasvaessa, joten lisää vauhtia siinä vaiheessa. Voit kokeilla myös ”puhetestiä”: jos pystyt liikkuessasi puhumaan muutamia sanoja tai keskustelemaan lyhyesti, olet aerobisella tasolla. Mikäli tämä hengästyttää liikaa, voit vähentää tehoa. Jos taas pystyt puhumaan useita lauseita hengästymättä, et ehkä liiku riittävällä teholla.

Tehokas kävely (7 km/h) kuluttaa 60-kiloisella jopa 380 kcal tunnissa, saman tehoinen sauvakävely jopa 460 kcal tunnissa. Muista ottaa kädet mukaan kävelyyn!

2. 10 000 askelta päivässä, vähintään! Pyri siihen, että toteutat ainakin 10 000 askelta päivässä hyötyliikunnan ja aktiiviliikunnan avulla. Askelmittari on hyvä motivoija saamaan askelet täyteen. Luonnollisestikin aloittelijat aloittavat pienemmällä tavoitteella ja lisäävät matkaa ja nopeutta hiljalleen. Tottunut liikkuja voi taas satsata heti tehoihin, nopeuteen ja matkan pituuteen.

3. Mäkiseen maastoon.
Ylä- ja alamäet kasvattavat kävelyharjoituksen tehoa, joten valitse itsellesi mäkinen reitti. Voit kokeilla myös juoksumattoa, jossa voi säätää kaltevuutta.

4. Vaihda maastoa. Kokeile kävelyä asfaltin lisäksi myös erilaisessa maastossa, kuten soratiellä tai polulla. Myös lumi, hiekka ja ruoho tekevät kävelyyn erilaisen vivahteen, joka aktivoi eri lihaksia.

5. Sauvat mukaan!
Tehosta kävelyä kävelysauvoilla, joilla saat ylävartaloon enemmän liikettä. Näin aerobinen suoritus paranee ja kävely on entistä tehokkaampaa.

6. Enemmän vastusta! Lisää vastusta joko selkäreppuun tai vyötärölle. Laita reppuun tai vyötärölaukkuun esimerkiksi vedellä

tai hiekalla täytetty pullo tuomaan lisää vastusta kävelyyn. Vältä ranne- ja nilkkapainoja, jotka helposti rasittavat niveliä.


                                                             Mari Kataja, toimittaja

Lue myös:
Näin syöt töissä oikein, lue vinkit!
5 vinkkiä venyttelyyn
Kaikki uutiset
 
Kirjaudu sisään:
Unohtuiko salasana?  >
Ensikertaa täällä?
Rekisteröidy  >
 
 
Tilaa Pudottajien uutiskirje!

Saat maksuttoman uutiskirjeemme sähköpostiisi pari kertaa kuukaudessa.

Anna e-mailosoite

Vahvistus

Tilaa uutiskirje  > Peru uutiskirje  >
 
Tutustu Pudottajat
-palveluun! Lue Pudottajista
 
 
 

Pikakysely

Aiotko osallistua kevään/kesän aikana johonkin yleiseen liikuntatapahtumaan, esim. Likkojen lenkki?
Kyllä osallistun.
Harkinnassa.
En tänä vuonna.
En aio, ei kiinnosta.