Etusivu »   Ajankohtaista »  
Ajan-
kohtaista
Blogit

kevyempää elämää kohti
Päivitetty 05.03 2012

Keski-ikäiset
Päivitetty 12.01 2014
klo 17:37

Normaalipaínoon kiitos.
Päivitetty 03.06 2008
klo 07:23

TanjaS Blogi
Päivitetty 09.06 2009
klo 19:23

Nyt tai ei koskaan:)
Päivitetty 13.06 2012

Keskustelut

Oululaisia painonpudottajia
Uusin viesti 05.04 2018


Ryhmään laihtujia!
Uusin viesti 11.10 2017


-30kg pudottajia?
Uusin viesti 30.03 2017

Tällainen on paras ruokavalio laihduttajalle

(29.11.2010)

 

Runsaasti proteiineja sisältävä ruokavalio, josta karsitaan liiat rasvat ja huonot hiilihydraatit pois, on todettu tutkimuksessa olevan parhain ruokavalio pitämään pudotetut kilot pois. Huonoja hiilihydraatteja saa mm. vaaleasta leivästä, perunasta ja valkoisesta riisistä.

Tutkimuksessa oli mukana 772 eurooppalaisperhettä, joista ainakin yksi aikuinen oli ylipainoinen. Heidät laitettiin kahdeksi kuukaudeksi vähäkaloriselle laihdutuskuurille, minkä jälkeen he vielä noudattivat yhtä viidestä vähärasvaisesta ruokavaliosta puolen vuoden ajan. Kuurin aikana he laihtuivat keskimäärin 11 kiloa. Tutkimuksessa ruokavaliot vaihtelivat proteiinisisällön ja hiilihydrattien laadun suhteen. Yksi ryhmä noudatti vertailun vuoksi virallisia ravitsemussuosituksia ilman hiilihydraattirajoituksia.

Vähiten lihoivat seurannan aikana ne, jotka noudattivat ruokavaliota, jossa neljäosa päivittäisestä energiantarpeesta tyydytettiin eläin- ja kasviproteiineilla ja nautitut hiilihydraatit olivat glykeemiseltä indeksiltään alhaisia (mm.mm. vihannekset ja täysjyväviljat) eli ne nostivat veren sokeripitoisuutta hitaasti.

Seurannan aikana runsaasti proteiineja syöneille kertyi lähes kilo vähemmän painoa kuin vähän proteiineja nauttineille. Myös alhaisen glykeemisen indeksin ryhmässä painoa kertyi noin kilo vähemmän kuin korkean indeksin ryhmässä. Eniten lihoivat ne, jotka nauttivat korkean glykeemisen indeksin hiilihydraatteja ja vähän proteiinia. Korkean glykeemisen indeksin ruokia ovat mm. sokeri, peruna ja teollisesti jalostettu valkoinen vehnä.

Tulokset viittaavat siihen, että proteiinien saantia lisäämällä ja huonoja hiilihydraatteja välttämällä laihdutuksen tulokset olisivat pysyvämpiä.

Duodecimin uutisesta kirjoitti Tohtori.fi.

Kaikki uutiset
 
Kirjaudu sisään:
Unohtuiko salasana?  >
Ensikertaa täällä?
Rekisteröidy  >
 
 
Tilaa Pudottajien uutiskirje!

Saat maksuttoman uutiskirjeemme sähköpostiisi pari kertaa kuukaudessa.

Anna e-mailosoite

Vahvistus

Tilaa uutiskirje  > Peru uutiskirje  >
 
Tutustu Pudottajat
-palveluun! Lue Pudottajista
 
 
 

Pikakysely

Aiotko osallistua kevään/kesän aikana johonkin yleiseen liikuntatapahtumaan, esim. Likkojen lenkki?
Kyllä osallistun.
Harkinnassa.
En tänä vuonna.
En aio, ei kiinnosta.