Etusivu »   Kalorikeittiö »  Jälkiruokia »  
Blogit

Matkalla valoon
Päivitetty 30.12 2011
klo 22:42

Elämäntapa remontti
Päivitetty 03.12 2008

Gonna Be Thin!
Päivitetty 24.01 2010
klo 13:27

Nyt mä onnistun!!
Päivitetty 07.02 2012
klo 20:36

Ikuisuusprojektiko?
Päivitetty 26.06 2008
klo 19:03

Keskustelut

Oululaisia painonpudottajia
Uusin viesti 05.04 2018


Ryhmään laihtujia!
Uusin viesti 11.10 2017


-30kg pudottajia?
Uusin viesti 30.03 2017

Jälkiruokia


Viinimarjasorbetti

3 rkl sokeria
2 dl Vichyä
250 g punaherukoita (reilu desilitran annos)
50 g mustaherukoita
3 kpl valkuaista

Soseuta viinimarjat kulhossa sauvasekoittimella. Lisää vichy ja sokeri. Kaada seos pakastuksen kestävään kulhoon. Laita astia pakkaseen kahdeksi tunniksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella ja sekoita ne jo hieman jäätyneeseen viinimarjaseokseen. Laita astia uudelleen pakastimeen, anna jäätyä 30 minuuttia ja vatkaa seosta haarukkavatkaimella tai vispilällä. Jatka sekoittamista puolen tunnin välein, kunnes seos muutaman tunnin kuluttua on valmista tarjoiltavaksi. Lusikoi annosmaljoihin tai ota palloja jäätelöraudalla ja tarjoile heti.

Energiaa/annos: 95 kcal


Vaniljainen omenakompotti

1 tl vaniljasokeria
1 rkl vettä
1 rkl calvadosta, konjakkia tai vastaavaa
hieman sitruunamehua
2 rkl sokeria
2 kpl kotimaista makeahkoa omenaa
muutama tuore mintunlehti

Poista omenoista siemenkota. Kuutioi omena vajaan sentin kuutioiksi ja pirstota päälle heti sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Nosta omenakuutiot mikrokulhoon tai kattilaan. Lisää sokeri, vesi ja calvados. Kypsennä mikrossa 3–4 min. tai hauduta miedolla lämmöllä liedellä juuri ja juuri pehmeiksi varovasti kerran pari sekoittaen. Anna jäähtyä ja mausta vaniljasokerilla. Valmista päivä pari ennen juhlia ja säilytä. Sekoita minttusilppu joukkoon vasta tarjoiluvaiheessa.

Energiaa/annos: 66 kcal


Viinimarjakiisseli

2.5 rkl perunajauhoja
4.5 dl vettä
0.5 dl mustaviinimarjamehua
3 dl musta- ja punaviinimarjoja
hieman sokeria

Mittaa mehu, vesi ja perunajauhot kattilaan ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna koko ajan haarukkavatkaimella sekoittaen, kunnes kiisseli kiehahtaa. Siirrä kiisseli pois kuumalta liedeltä ja anna jäähtyä. Lisää jäähtyneeseen kiisseliin musta- ja punaviinimarjat. Ripottele pinnalle hieman sokeria kuortumisen estämiseksi.

Energiaa/annos: 49 kcal


Vadelmarahka

3 dl vadelmia
2 rkl maustamatonta jogurttia
250 g maitorahkaa
2 rkl sokeria

Notkista rahka kulhossa ja lisää jogurtti ja vadelmat. Makeuta sokerilla. Jaa rahka annosmaljoihin, halutessasi voit koristella annokset tuore- tai pakastevadelmilla.

Energiaa/annos: 78 kcal


Vadelmahile

1 rkl hienoa sokeria
2 dl vadelmia
2.5 dl vadelmamehua

Soseuta vadelmat ja lisää sokeri. Lisää sekaan vadelmamehu. Sekoita ja anna olla pakasteessa noin 3 tuntia, kunnes seos on hilemäistä massaa. Jaa seos lasimaljoihin ja tarjoa heti.

Energiaa/annos: 31 kcal


Uuniomenat

1.5 tl kanelia
1 rkl sokeria
4 kpl omenaa
1.5 dl vettä

Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Laita omenat uuninkestävään vuokaan. Kaada vuoan pohjalle vesi ja ripottele omenien päälle sokeria ja kanelia. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Energiaa/annos: 73 kcal


Ruusunmarjakiisseli

1 dl vettä
4 rkl perunajauhoja
0.5 tl inkiväärijauhetta
1 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua
6 dl vettä
120 g ruusunmarjasosetta (esim. pakasteena)

Lisää kattilaan vesi, sitruunamehu, sokeri ja inkivääri. Kiehauta seos. Vedä kattila levyltä. Sekoita perunajauho tilkkaan vettä ja kaada ohuena nauhana, samalla sekoittaen kiisseliin. Nosta kattila takaisin levylle ja anna seoksen kiehahtaa. Lisää valmiiseen kiisselipohjaan ruusunmarjasose. Tarjoa halvakerman kera.

Energiaa/annos: 144 kcal


Puolukkavaahto

2 dl puolukoita
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 rkl sokeria

Vaahdota vaniljakastike. Survo puolukat soseeksi sauvasekoittimella tai puunuijalla. Sekoita vaniljavaahto ja soseutetut puolukat. Lisää sokeri. Nostele vaahtoa jalallisiin annosmaljoihin. Voit halutessasi koristella annokset puolukoilla.

Energiaa/annos: 71 kcal


Puolukkajäädyke

2 tl hunajaa
4 dl rasvatonta vanilja- tai puolukkajogurttia
4 dl puolukoita

Sekoita puolukat ja jogurtti keskenään. Lisää hunaja. Vuoraa neljä annosvuokaa kelmulla ja kaada seosta jokaiseen vuokaan. Pakasta mielellään yön yli, nosta huoneenlämpöön noin 20 min. ennen tarjoilua. Kumoa lautasille ja tarjoile.

Energiaa/annos: 79 kcal


Karpalomousse

4 kpl valkuaista
300 g maustamatonta kevyttuorejuustoa
1 rkl vaniljasokeria
1 dl sokeria
2.5 dl rasvatonta maustamatonta jogurttia
4 kpl liivatelehteä
150 g karpaloita soseutettuna

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sekoita jogurtti, tuorejuusto ja vaniljasokeri keskenään. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella ja lisää loppuvaiheessa joukkoon sokeri. Liuota liivatelehdet tilkkaan kuumaa vettä ja lisää jogurttiseokseen. Sekoita joukkoon valkuaisvaahto varovasti käännellen. Sekoita karpalosose joukkoon. Jaa mousse annosmaljoihin. Laita jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.

Energiaa/annos: 289 kcal
 
Kirjaudu sisään:
Unohtuiko salasana?  >
Ensikertaa täällä?
Rekisteröidy  >
 
 
Tilaa Pudottajien uutiskirje!

Saat maksuttoman uutiskirjeemme sähköpostiisi pari kertaa kuukaudessa.

Anna e-mailosoite

Vahvistus

Tilaa uutiskirje  > Peru uutiskirje  >
 
Tutustu Pudottajat
-palveluun! Lue Pudottajista
 
 
 

Pikakysely

Aiotko osallistua kevään/kesän aikana johonkin yleiseen liikuntatapahtumaan, esim. Likkojen lenkki?
Kyllä osallistun.
Harkinnassa.
En tänä vuonna.
En aio, ei kiinnosta.