Blogit

Tavoite -8kg 1 kk:ssa :P
Päivitetty 29.04 2010

En ole MINÄ!!!!
Päivitetty 06.08 2013
klo 00:10

Intoirmelin elämä uusiksi!
Päivitetty 04.09 2008
klo 08:51

Aloitusta(ko?)
Päivitetty 13.05 2009
klo 21:20

Kilot pois :)
Päivitetty 02.05 2011

Keskustelut

Oululaisia painonpudottajia
Uusin viesti 05.04 2018


Ryhmään laihtujia!
Uusin viesti 11.10 2017


-30kg pudottajia?
Uusin viesti 30.03 2017

Joulun lihottavimmat herkut
Joulun herkuista puhuttaessa kalorit vilisee silmissä ja puntarin viisari heilahtaa mielessä muutaman pykälän eteenpäin. Perinteinen joulupöydän kattaus eli kuitenkaan itsessään ole kaloripommi laatikoineen, kaloineen ja kinkkuineen.

Kaloreitakin toki joulupöydässä on tarjolla, jos katse kääntyy kaikkein lihottavimpiin herkkuihin. Myös määrällä on väliä, sillä jouluna ylensyönti on enemmän tapa kuin poikkeus. Itsehillintä taas palkitsee joulun jälkeisen ´kriisin´, jolloin voi hyvillä mielin palata normaaleihin arkikuvioihin ja liikuntaharrastusten pariin, kun vanhojen housujen nappi meneekin kiinni entiseen tapaansa.

Lue, kuinka paljon alla mainitut jouluherkut sisältävät kaloreita. Vaikka maistaa saakin, kannattaa muistaa, että maltti on valttia!

Kinkku.

Perinteinen joulukinkku pitää pintansa suomalaisessa joulupöydässä, vaikka osalla sen on vaihdettu esimerkiksi kalkkunaan. Kun perinteisestä kinkusta poistaa näkyvän rasvan on jäljelle jäävän lihan rasvapitoisuus yllättävän vähän - vain noin viisi prosenttia. Viipaleesta kinkkua (100 grammaa) saa tällöin noin 140 kaloria.

Suklaakonvehdit.

Kuinka suklaata voisikaan vastustaa, etenkään jouluna? Hurjat kalorimäärät saavat ainakin säikäytettyä, jos ei sentään kokonaan estettyä suklaan herkuttelua. Yhdestä normaalikokoisesta (300g) kaksikerroksisen suklaakonvehtirasian toisen puoliskon nauttimisesta pamahtaa jopa mukavat 750 kaloria energiaa.

Marmeladit.

Ehkäpä makeanhimoa voisi tyydyttää ensisijaisesti esimerkiksi rusinoilla, jotka sisältävät 274 kaloria energiaa pientä askillista kohti (100 g). Myöskin marmeladi häviää kaloreissaan suklaakonvehdeille. Esimerkiksi viisi tuhdin kokoista marmeladipalloa sisältävät energiaa reilun 300 kalorin verran – puolet vähemmän kuin yksi kerros konvehtirasiasta.

Alkoholi.

Alkoholi sisältää yllättävän paljon energiaa, lähes yhtä paljon kuin rasva. Alkoholi itsessään sisältää kaloreita 7kcal/g, rasva taas 9 kcal/g. Lisäksi päälle tulee juoman sisältämä sokeri. Makea likööri voi sisältää viisi kertaa enemmän kaloreita kuin kuiva valkoviini. Lisäksi alkoholi kiihottaa ruokahalua ja voi jopa tuplata sen.

Desilitrassa makeaa likööriä voi olla 400 kaloria. Samoin rommit ja viskit ovat alkoholijuomista lähes liköörin kaltaisia kaloripommeja konjakeiden tullessa hyvällä kakkossijalla. Sama määrä olutta lajista riippuen sisältää alle 100 kaloria, samoin siiderit ja punaviinit. Mitä makeampi juoma siis, sitä enemmän kaloreita.

Voitaikina.

Voitaikinaan tehdyt leivonnaiset, kuten joulutortut, ovat melko rasvaisia herkkuja. Yhdestä annoksesta tulee helposti 400 kaloria, ja ylikin, täyteen, kun taas tavallinen pulla sisältää usein puolet vähemmän kaloreita.

Juustot.

Jouluillan aikana lähes huomaamatta napostellut juustot sisältävät kohtalaisen paljon energiaa nautittavaksi. Pieni palanen (100 g) kermaista juustoa sisältää jopa 400 kaloria energiaa. Vähärasvaisissa juustoissa kalorimäärät puolittuvat ja niistäkin löytyy nykyään maukkaita vaihtoehtoja.

Lähteet:
Fineli, elintarvikkeiden koostumustietokanta
Finfood
Alko

                                                                      Mari Kataja

 
Kirjaudu sisään:
Unohtuiko salasana?  >
Ensikertaa täällä?
Rekisteröidy  >
 
 
Tilaa Pudottajien uutiskirje!

Saat maksuttoman uutiskirjeemme sähköpostiisi pari kertaa kuukaudessa.

Anna e-mailosoite

Vahvistus

Tilaa uutiskirje  > Peru uutiskirje  >
 
Tutustu Pudottajat
-palveluun! Lue Pudottajista
 
 
 

Pikakysely

Aiotko osallistua kevään/kesän aikana johonkin yleiseen liikuntatapahtumaan, esim. Likkojen lenkki?
Kyllä osallistun.
Harkinnassa.
En tänä vuonna.
En aio, ei kiinnosta.