Etusivu »   Kalorikeittiö »  Kesäisiä keittoja »  
Blogit

Projekti pikkumusta
Päivitetty 19.05 2010
klo 20:54

kaurahiutaleita
Päivitetty 23.01 2010


Lääkärin määräyksestä
Päivitetty 10.09 2011
klo 15:20

Mumfofour
Päivitetty 30.09 2015
klo 17:46

Keskustelut

Oululaisia painonpudottajia
Uusin viesti 05.04 2018


Ryhmään laihtujia!
Uusin viesti 11.10 2017


-30kg pudottajia?
Uusin viesti 30.03 2017

Kesäkeittiön kevyet keitot

Yrttinen perunakeitto

2 purjosipulia
1 rkl öljyä
8 perunaa
1 litra kasvislientä
1 tl kirveliä hienonnettuna
nippu ruohosipulia
1 dl ruokakermaa (rasvaa max. 10%)
1 tl raastettua muskottipähkinää
suolaa ja vastajauhettua mustapippuria

Huuhtele, viipaloi ja hienonna purjosipulit. Kuullota sipuli öljyssä pehmeäksi ruskistamatta. Kuori perunat, leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi ja kumoa kattilaan. Kaada päälle kasvisliemi ja kiehauta.
Hauduta keittoa vajaa 20 minuuttia. Lisää joukkoon kirveli ja ruohosipuli. Mausta keitto lopuksi ruokakermalla, muskotilla, suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla.


Rosmariini tomaattikeitto

700 g kypsiä tomaatteja
1 iso punasipuli
1rkl öljyä
6 dl kanalientä
3 rosmariininoksaa
suolaa ja pippuria
ripaus sokeria

Hakkaa kaltatut tomaatit karkeaksi silpuksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli pehmeäksi öljyssä. Kiehauta kanaliemi ja lisää se pataan tomaattien ja rosmariininoksien kanssa. Anna keiton hautua hiljalleen noin 20 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella sokeria. Poimi rosmariinin oksat keitosta. Vatkaa keittoa voimakkaasti muutamia minuutteja vatkaimella. Tarkista maku ja koristele rosmariininkukilla.


Kylmä tomaattikeitto

7 kypsää tomaattia
2-4  valkosipulinkynttä
tuoretta basilikaa
5-6 dl tomaattimehua ja/tai kasvislientä
suolaa
sokeria
rouhittua mustapippuria
3-5 tippaa tabascoa
2 rkl sitruunamehua
1 puna- tai keltasipuli
1 lehtisellerin varsi
1/2-1 paprika
Lisäksi fetajuustoa tai rasvatonta raejuustoa.

Leikkaa tomaatit 2-4 osaan ja poista kanta. Soseuta tomaatit, valkosipuli ja basilika. Lisää tomaattimehu/kasvisliemi ja mausta keitto suolalla, sokerilla, mustapippurilla, tabascolla ja sitruunamehulla. Kaada keitto kulhoon. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli, viipaloitu lehtiselleri ja kuutioitu paprika. Anna keiton mausta kylmässä muutama tunti tai yön yli . Ripottele pinnalle basilikaa. Halutessasi voit lisätä keittoon rasvatonta raejuustoa tai fetajuustoa.


Mintunmakuinen  kylmä kurkkukeitto

2 isoa kurkkua
1 rkl suolaa
1 l maustamatonta jogurttia
4 dl vettä
2 rkl öljyä
2-3 valkosipulinkynttä
4 rkl sitruunamehua
2 tl sokeria
2 rkl tuoretta tai 2 tl kuivattua minttua
suolaa, mustapippuria

Kuori ja kuutio kurkut. Sekoita joukkoon suola ja anna vaikuttaa 15 minuuttia. Huuhtele ja valuta kuutiot. Sekoita jogurtti, vesi ja öljy keskenään. lisää murskattu valkosipuli, mausteet ja kurkkukuutiot. Anna makujen tasaantua kylmässä pari tuntia.


Kukkakaalikeitto

1 iso kukkakaali
1 sipuli
1 l kasvislientä
2 dl kuohukermaa
ripaus merisuolaa
valkopippuria
4 tippaa tabascoa
1 rkl oliiviöljyä

Hienonna kukkakaali ja sipuli, kuullota ne oliiviöljyssä. Lisää kasvisliemi ja mausteet. Keitä kukkakaalit kypsiksi ja ota osa liemestä talteen. Soseuta keitto, ja lisää ruokakerma joukkoon. Voit lisätä lientä tarvittaessa.


Kesäkurpitsakirvelikeitto

4 kesäkurpitsaa
200g ricottajuustoa
1 puntti kirveliä
2 salottisipulia
1 litra kasvislientä
1 rkl öljyä
merisuolaa
valkopippuria
tabascoa

Pilko kesäkurpitsat ja sipulit. Kuullota ne öljyssä, lisää kasvisliemi, suola, pippuri ja tabasco. Keitä 5 minuuttia. Soseuta ja lisää ricottajuusto ja kirveli. Älä keitä enää.


Kesäinen kasvissosekeitto

400g tomaattimurskaa tai 7 kypsää tomaattia
3 porkkanaa
pala lanttua
pieni kukkakaali
vihreitä papuja
1 pieni kesäkurpitsa
1 sipuli tai pala purjoa
suolaa
mustapippuria
1 l kasvislientä

Kuumenna kasvisliemi ja tomaattimurska kiehuvaksi, jos käytät tuoreita tomaatteja, poista kanta ja pilko tomaatit hienoksi silpuksi. Lisää suola ja mustapippuri ja kasvikset. Kypsennä  keittoa 30 minuuttia.  Soseuta keitto pehmeäksi. Koristele persiljalla.


Nopea soseutettu kalakeitto

4 perunaa
1 pieni sipuli
1 porkkana
pala lanttua
1/2 dl herneitä
1 l rasvatonta maitoa
500 g savustettua kalaa esim. siikaa
suolaa
jauhettua mustapippuria
tilliä
(katkarapuja)


Paloittele perunat, sipuli, porkkanat ja lanttu. Hauduta kasvikset maidossa 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Lisää puolet savustetusta kalasta ja soseuta keitto. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon loput kalapalat, herneet ja tilli. Hauduta vielä 5 minuuttia.

Voit myös lisätä noin 100g katkarapuja antamaan makua.


Voimakeitto pinaatista tai nokkosista

400 g tuoreita pinaatinlehtiä tai pieniä nokkosenlehtiä
2 dl kasvislientä
7 dl rasvatonta maitoa
1-2 rkl vehnäjauhoja
1 dl vettä
1 tl jauhettua muskottipähkinää
jauhettua mustapippuria
suolaa

Silppua pinaatin tai nokkosen lehdet pieniksi. Kuumenna kattilassa ilman vettä, kunnes pinaateista tai nokkosista on irronnut nestettä ja lehtisilppu on tiivistynyt kattilan pohjalle. Lisää kasvisliemi ja rasvaton maito. Kuumenna kiehuvaksi välillä sekoittaen. Sekoita vehnäjauhot pieneen määrän vettä. Lisää suurus ohuena nauhana kiehahtaneeseen keittoon samalla koko ajan sekoittaen. Mausta muskottipähkinällä, mustapippurilla ja suolalla.
Hauduta keittoa miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
Voit koristaa keiton keitetyillä kananmunanpuolikkailla.


Parsakeitto


500g parsaa (voit käyttää katkenneita tankoja, pelkkiä päitä tai tavallista ensiluokkaista parsaa)
suolaa
ripaus sokeria
2-3 kevätsipulia
1 sipuli
1 rkl öljyä
vajaa 1 rkl vehnäjauhoa
2 rkl ruokakermaa (max. 10%)
mustapippuria
1 rkl sitruunamehua
1 rkl silputtua ruohosipulia

Huuhdo parsat ja paloittele kokonaiset tangot. Kiehauta 1 l vettä suolalla ja ripauksella sokerilla maustettuna. Keitä parsa pehmeäksi ainakin 20 minuuttia. Puhdista kevätsipulit, pilko renkaiksi. Nosta parsa keitinvedestä, valuta ja soseuta se. Älä kaada keitinvettä pois. Kuumenna toisessa kattilassa öljy, lisää vehnäjauhot. Kääntele seosta ja lisää sipulirenkaat. Kaada keitinliemi varovasti vähän kerrallaan, etteivät jauho paakkuunnu. Anna liemen poreilla 10 minuuttia. Lisää soseutettu parsa ja ruokakerma. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Ripottele pinnalle ruohosipulia.

 
Kirjaudu sisään:
Unohtuiko salasana?  >
Ensikertaa täällä?
Rekisteröidy  >
 
 
Tilaa Pudottajien uutiskirje!

Saat maksuttoman uutiskirjeemme sähköpostiisi pari kertaa kuukaudessa.

Anna e-mailosoite

Vahvistus

Tilaa uutiskirje  > Peru uutiskirje  >
 
Tutustu Pudottajat
-palveluun! Lue Pudottajista
 
 
 

Pikakysely

Aiotko osallistua kevään/kesän aikana johonkin yleiseen liikuntatapahtumaan, esim. Likkojen lenkki?
Kyllä osallistun.
Harkinnassa.
En tänä vuonna.
En aio, ei kiinnosta.