Blogit

Projekti pikkumusta
Päivitetty 19.05 2010
klo 20:54

kaurahiutaleita
Päivitetty 23.01 2010


Lääkärin määräyksestä
Päivitetty 10.09 2011
klo 15:20

Mumfofour
Päivitetty 30.09 2015
klo 17:46

Keskustelut

Oululaisia painonpudottajia
Uusin viesti 05.04 2018


Ryhmään laihtujia!
Uusin viesti 11.10 2017


-30kg pudottajia?
Uusin viesti 30.03 2017

Kesäisiä salaatteja

Caprese tomaatti-mozzarellasalaatti

Ainekset:  200-300g kirsikkatomaatteja
                4 kevyt mozzarellapalloa
                4 luumutomaattia
                2 punttia rucolaa
                1 puntti basilikaa
                3 dl pinjansiemeniä
                hyvää oliiviöljyä, sormisuolaa ja mustapippuria

Valmistus:

1. Halkaise kirsikkatomaatit ja kuivaa 90-asteisessa kiertoilmauunissa tai uunin luukku hieman raollaan noin neljä tuntia, kunnes tomaatit ovat kuivia.
2. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kullanruskeaksi.
3. Silppua rucola ja basilika lautasille ja lohko luumutomaatit.
4. Murra mozarellapallot salaatin päälle. Riputtele pinjansiemet ja kirsikkatomaatit salaatin päälle ja mausta hyvällä oliiviöljyllä, suolalla sekä mustapippurilla.

 

Varsisellerisalaatti  2 annosta 

Ainekset:   3-4 sellerinvartta
                 1 pieni appelsiini+ 100g kevytrahkaa (0,2%rasvaa)
                 1 rkl piparjuuriraastetta
                 suolaa ja pippuria
                 1 rkl auringonkukkasiemeniä

Valmistusaika:20 min.

Valmistus:

1. Puhdista ja huuhtele varsiselleri ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Siirrä kirpeät lehdet sivuun odottamaan. Halkaise appelsiini poikittain. Purista toisesta puolikkaasta mehu ja kuori toinen puoli paksulti, ettei siihen jää yhtään valkoista kuoriosaa. Irrota  hedelmälohkot toisistaan.
2. Sekoita rahkaan piparjuuri, appelsiinimehu ja lohkot. Mausta ainekset suolalla ja pippurilla. paahda auringonkukansiemenet kuivassa pannussa. Annostele varsiselleriviipaleet 2 lautaselle.. Lusikoi pinnalle piparjuuri- appelsiinitahnaa. ripottele koristeeksi auringonkukansiemeniä ja koristele vielä sellerinlehdillä.


Kaalisalaatti 2 annosta

Ainekset:    300g valkokaalia
                  suolaa
                  1 Œ  valkoviinietikkaa
                  1 tl kuminaa + valkosipulinkynsi
                  pippuria + 1/2 tl sokeria
Valmistusaika: 15 min.

Valmistus:

1. Kiehauta isossa kattilassa runsaasti suolattua vettä. Puhdista ja viipaloi valkokaali ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Kiehauta suikaleita 1- 2 min. Kaali saa jäädä hieman rapeaksi. Kaada kaali lävikköön ja anna veden poistua kunnolla.
2. Yhdistä etikka, murskattu kumina, kuorittu ja puristettu valkosipulinkynsi, suola, pippuri ja sokeri. Sekoita hyvin. Kumoa vielä lämpimät kaalisuikaleet mausteliemeen, sekoita hyvin ja anna olla hetken aikaa. Tarkista maku ja tarjoile.

 

Keväinen salaatti 2 annosta

Ainekset:   300g herneenpalkoja tai 100g pakasteherneitä
                 100g sokeriherneitä
                 250g vihreää parsaa ja suolaa
                 3 rkl yrttiviinietikkaa ja 5 mintunlehteä hienonnettuna
                 ripaus suolaa ja pippuria
                 1 rkl oliiviöljyä
Valmistusaika: 20 min.

Valmistus:

1. Silppua tuoreet herneenpalot. Huuhtele ja puhdista sokeriherneet ja leikkaa ne 2:cm:n paloiksi. Kuori parsojen varren alaosa ja leikkaa parsat 2cm:n paloiksi.
2. Kiehauta parsoja 30 sek. suolalla maustetussa vedessä ja lisää joukkoon tuoreet tai pakasteherneet sekä sokeriherneet. KIEHAUTA VAIN 30 SEKUNTTIA. Nosta vihannekset kattilasta, huuhdo ne kylmässä vedessä ja anna veden valua hyvin.
3. Valmista marinadi: Yhdistä viinietiikka, minttu ja öljy. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla. Kumoa kasvisten joukkoon ja sekoita hyvin.
     

Mansikka- vesikrassisalaatti 2 annosta

Ainekset:      250g mansikoita
                   100g pavunituja
                   1 ruukku vesikrassia
                   3 rkl valkoviinietikkaa+ 1 tl ruskeaa sokeria
                   suolaa ja pippuria
                   1 rkl rypsiöljyä
Valmistusaika 30 min.

Valmistus:

1. Huuhtele mansikat ja poista kannat
2. Viipaloi marjat ja hakkaa pavunidut karheaksi silpuksi. huuhtele vesikrassi, irrota ja suikaloi lehdet.
3. Lisää viinietikkaan sokeri, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita öljy kastikkeeseen ja vispaa voimakkaasti.
4. Sekoita kaikki ainekset hyvin ja anna maustua jääkaapissa 15 min.


Makoisa kaalisalaatti

annoksia 4 kpl

Ainekset: lohko noin 250g kaalia ohuina suikaleina
                2 porkkanaa karkeana raasteena
                1 sipuli
                 KASTIKE:
                   2 dl rasvatonta maustamatonta jugurttia
                   1 rkl valkoviinietikkaa
                   tabaskoa

Valmistus:
1. Sekoita salaattiainekset
2. Sekoita kastikeainekset, kaada kastike salaatin päälle ja sekoita hyvin.


Yrttinen perunasalaatti 

annoksia 4

Ainekset: 10 keitettyä perunaa eli n.600g pieninä kuutioina
               1 sipuli hienonnettuna
               1 omana pieninä kuutioina
               KASTIKE:
                    2 dl rasvatonta ja maustamatonta jugurttia
                    1 rkl sinappia
                    1 rkl sokeria
                    1 rkl valko- tai punaviinietikkaa
                    1 tl jauhettua ruohosipulia
                    1/2 dl hienonnettua persiljaa tai tilliä maun mukaan

Valmistusaika: 30 min.

Valmistus:

1. Valmista kastike sekoittamalla kaikki kastikeainekset yhteen.
2. Yhdistä peruna, sipuli, omena ja kastike. Sekoita hyvin. Anna vetäytyä viileässä noin 1 tunti ja tarjoile.


Raikas  broilerisalaatti

annoksia 4
Ainekset: 2 appelsiinia lohkoina
               150g kypsää broilerin rintafilettä paloiteltuna
               erilaisia salaatinlehtiä oman maun mukaa
                KASTIKE:
                         1 dl rasvatonta maustamatonta jugurttia
                         puolikkaan appelsiinin mehu
                         1 tl sinappia
                         2 tl ruohosipulia
Valmistusaika: 30 min

Valmistus:

1. Valmista kastike sekoittamalla kaikki kastikeainekset keskenään
2. Aseta puolet revityistä salaatinlehdistä annoslautasille. Ripottele päälle appelsiininpalat sekä broilerinpalat. Ripottele päälle loput salaatinlehdet.
3. Kaada kastike annosten päälle juuri ennen tarjoamista.

Porkkanaraaste gujeratilaiseen tapaan (Intia) 

annoksia 4

Ainekset:  2 rkl mustia sinapinsiemeniä tai unikonsiemeniä
                3 porkkanaa raasteena
                1 sitruunan mehu
                0,5 tl suolaa

Valmistusaika: 15 min
Valmistus:

1. Paahda sinapin tai unikonsimenet kuumalla pannulla noin 1 min, kunnes ne alkavat poksahdella. Ota semenet heti pois pannulta, sillä ne palavat helposti.
2. Yhdistä porkkanaraaste, sitruunanmehu, suola ja simenet.
3. Tarjoile lisukkeena hyvän ruuan kanssa
 
Kirjaudu sisään:
Unohtuiko salasana?  >
Ensikertaa täällä?
Rekisteröidy  >
 
 
Tilaa Pudottajien uutiskirje!

Saat maksuttoman uutiskirjeemme sähköpostiisi pari kertaa kuukaudessa.

Anna e-mailosoite

Vahvistus

Tilaa uutiskirje  > Peru uutiskirje  >
 
Tutustu Pudottajat
-palveluun! Lue Pudottajista
 
 
 

Pikakysely

Aiotko osallistua kevään/kesän aikana johonkin yleiseen liikuntatapahtumaan, esim. Likkojen lenkki?
Kyllä osallistun.
Harkinnassa.
En tänä vuonna.
En aio, ei kiinnosta.