Blogit

Synnytyksen jälkeen haluan itseni takaisin!
Päivitetty 20.01 2009
klo 19:11

Itsetunto ja paino kohdalleen
Päivitetty 11.07 2010
klo 11:55

Uusi alku
Päivitetty 12.01 2016

-15kg ens kesäksi
Päivitetty 22.06 2010

Niskasta kiinni
Päivitetty 16.02 2010
klo 15:27

Keskustelut

Oululaisia painonpudottajia
Uusin viesti 05.04 2018


Ryhmään laihtujia!
Uusin viesti 11.10 2017


-30kg pudottajia?
Uusin viesti 30.03 2017

3 teholiikettä vatsalihaksille

 

Mikäli haaveilet hoikemmasta vatsasta, on työt aloitettava heti, jos aikoo saada tuloksia aikaan ennen kesää. Lue medicinenet.comin tehovinkit vatsalihastreeniin!

Saavuttaaksesi parhaat tulokset, kannattaa yhdistää sekä terveellinen ruokavalio, aerobinen liikunta että vatsalihasliikkeet. Pelkällä liikunnalla kalorit kyllä kuluvat, mutta mikäli ruokavalio ei ole terveellinen, tulee tie tuloksiin olemaan pitkä ja hidas. Vatsalihakset eivät myöskään pääse kauniisti esille, jos niiden päällä on epäterveellisestä ruoasta kertynyt rasvakerros.

Hyvää aerobista liikuntaa ovat esimerkiksi reipas kävely, juoksu, pyöräily ja tanssi. Näillä lajeilla kalorit palavat tehokkaasti, mikä tulee näkymään myös vyötärön seudulla. Lisäksi kannattaa harjoittaa vatsalihaksiin kohdistuvia lihaskuntoliikkeitä. Tämä on tärkeää muidenkin kuin ulkoisten seikkojen vuoksi; hyvässä kunnossa olevat vatsalihakset tukevat ryhtiämme, vähentävät alaselkäkipuja ja vähentävät onnettomuuksia. Vatsalihaksilla on vaikutusta esimerkiksi siihen, etteivät polvet kuormitu juoksussa liikaa.

Vatsalihasliikkeitä kannattaa harjoittaa 2-3 kertaa viikossa. Tee toistoja 15–20 kappaletta 2-3 kertaa. Näitä harjoituksia säännöllisesti tekemällä, tulet huomaamaan muutoksen noin kuudessa viikossa!

1. Vatsarutistus: asetu selinmakuulle, kädet rennosti vartalon vierellä ja polvet koukussa vatsan päällä. Rutista vatsalihaksilla lantio irti alustasta ja ojenna jalkoja ylöspäin. Pysy asennossa hetki ja palauta lantio hitaasti alustaan siten, että jalkapohjat vain hipaisevat lattiaa. Toista liike.

2. Lankku (syvät vatsalihakset): mene päinmakuulle, nosta itsesi irti alustasta kyynärvarsiesi varaan siten, että vain kyynärvarret ja varpaat tukevat maahan (aloittelija voi pitää polvet maassa). Aktivoi koko vatsan alue ja vedä napaa voimakkaasti kohti selkärankaa. Tarkasta, että vartalo on aivan suora, äläkä päästä selkää notkolle. Hengitä koko ajan rauhallisesti ja pysy asennossa vähintään 5 sekuntia, lepää hetki ja toista useamman kerran. Voit myös kokeilla pysyä asennossa 90 sekuntia ja toistaa tämä 2-3 kertaa.

3. Pyöräily: asetu selinmakuulle, kädet niskan takana ja polvet koukussa vatsasi päällä. Ojenna vuoroin vasenta, vuoroin oikeaa jalkaasi suoraksi eteenpäin kuin polkisit pyörää. Kierrä samalla vastakkaista kyynärpäätä koukistuvaa polvea kohden. Tee liike rauhallisesti ja rutista vatsalihakset koko ajan tiukaksi.

 

                                                          Mari Kataja, toimittaja

 
Kirjaudu sisään:
Unohtuiko salasana?  >
Ensikertaa täällä?
Rekisteröidy  >
 
 
Tilaa Pudottajien uutiskirje!

Saat maksuttoman uutiskirjeemme sähköpostiisi pari kertaa kuukaudessa.

Anna e-mailosoite

Vahvistus

Tilaa uutiskirje  > Peru uutiskirje  >
 
Tutustu Pudottajat
-palveluun! Lue Pudottajista
 
 
 

Pikakysely

Aiotko osallistua kevään/kesän aikana johonkin yleiseen liikuntatapahtumaan, esim. Likkojen lenkki?
Kyllä osallistun.
Harkinnassa.
En tänä vuonna.
En aio, ei kiinnosta.