Blogit

Erään parikymppisen elämää.
Päivitetty 17.04 2011
klo 19:06

Pullukka pudottaa
Päivitetty 14.04 2013
klo 10:01

elämän läskit
Päivitetty 17.08 2008

Apua!? :S
Päivitetty 26.02 2011

Jälkimmäinen kymppi
Päivitetty 14.01 2013
klo 14:41

Keskustelut

Oululaisia painonpudottajia
Uusin viesti 05.04 2018


Ryhmään laihtujia!
Uusin viesti 11.10 2017


-30kg pudottajia?
Uusin viesti 30.03 2017

4 keinoa treenata kiireen keskellä

 Tuntuuko arki niin kiireiseltä, ettei liikunnalle jää sijaa perheen ja työn lomassa? Liikunta on yksi tärkeä kulmakivi niin laihduttamisessa kuin terveyden ylläpidossa. Asiantuntijat suosittelevat vähintään 2,5 tuntia kohtalaisesti rasittavaa liikuntaa viikossa ja lisäksi lihaskuntoharjoittelua. Kokeile näitä fitwatch.comin vinkkejä ja löydät arjesta uusia mahdollisuuksia liikunnalle!

1. Herää aikaisin.

Tähänkin tottuu, vaikka aikainen aamuherääminen tuntuisi aluksi raskaalta. Aamuliikunta antaa virkeän aloituksen ja energialatauksen koko päivälle. Laita kello soimaan noin puoli tuntia aikaisemmin ja tee reipas kävely tai puolen tunnin DVD-jumppa. Ensimmäisen viikon jälkeen jo kaipaat aamuliikuntahetkeäsi!

2. Lounaalla.

Jos työpäivästäsi on varattu tunti lounaalle, kokeile ennen lounasta puolen tunnin kävelylenkkiä lähellä toimistoasi. Hyötyliikunta kesken työpäivän tekee sinut loppupäiväksi pirteämmäksi ja tehokkaammaksi töissäkin. Joillain paikkakunnilla järjestetään myös liikuntalounaita, joka sisältää puoli tuntia ohjattua liikuntaa sekä samaan hintaan lounaan.

3. TV:n lomassa.

Jos raskas työpäivä vetää sinut illalla TV:n ääreen, hyödynnä aikasi tässä. Jos sinulla on kuntopyörä, juoksumatto tai stepperi, sijoita se lähelle televisiota ja treenaa huomaamatta lempiohjelmasi ajan. Vaihtoehtoisesti voit tehdä lihaskuntoliikkeitä, kuten jalkakyykkyjä, punneruksia, vatsalihasliikkeitä ja nostella käsipainoja tai kävellä paikallasi polvia korkealle nostaen.

4. Liiku jaksoissa.

Jos aikataulu on kireä, ei ole pakko repiä 30-60 minuuttia aikaa liikunnalle. Voit tehdä liikunnan jaksoissa, liikuntasuositusten mukaan vähintään 10 minuuttia kerrallaan. Tällaisia jaksoja voit koostaa esimerkiksi hyötyliikunnasta, kuten kauppaan kävelystä tai lyhyestä kotijumpasta.

 

Muista, että kun pääset liikunnan makuun, haluat sitä lisää, koska saat siitä hyvän olon. Aloita pienillä askelilla, äläkä jätä liikuntaa väliin siksi, että nyt on aikaa vain puoli tuntia. Kokonaisuus ratkaisee!


Lähde: Fitwatch.com

                                                                       Mari Kataja


 
Kirjaudu sisään:
Unohtuiko salasana?  >
Ensikertaa täällä?
Rekisteröidy  >
 
 
Tilaa Pudottajien uutiskirje!

Saat maksuttoman uutiskirjeemme sähköpostiisi pari kertaa kuukaudessa.

Anna e-mailosoite

Vahvistus

Tilaa uutiskirje  > Peru uutiskirje  >
 
Tutustu Pudottajat
-palveluun! Lue Pudottajista
 
 
 

Pikakysely

Aiotko osallistua kevään/kesän aikana johonkin yleiseen liikuntatapahtumaan, esim. Likkojen lenkki?
Kyllä osallistun.
Harkinnassa.
En tänä vuonna.
En aio, ei kiinnosta.