Blogit

Tavoite -8kg 1 kk:ssa :P
Päivitetty 29.04 2010

En ole MINÄ!!!!
Päivitetty 06.08 2013
klo 00:10

Intoirmelin elämä uusiksi!
Päivitetty 04.09 2008
klo 08:51

Aloitusta(ko?)
Päivitetty 13.05 2009
klo 21:20

Kilot pois :)
Päivitetty 02.05 2011

Keskustelut

Oululaisia painonpudottajia
Uusin viesti 05.04 2018


Ryhmään laihtujia!
Uusin viesti 11.10 2017


-30kg pudottajia?
Uusin viesti 30.03 2017

Energiankulutus ja rasvanpolttomyytit

Energian kulutus

1.Vain rauhallinen liikunta polttaa rasvaa

Pitää paikkaansa, mutta elimistömme polttaa rasvaa koko ajan. Aina kun lisäät mitä tahansa liikuntaa, myös energiankulutuksesi ja sitä kautta rasvanpolttosi lisääntyy. Et ole siis koskaan eläessäsi tilanteessa, jossa rasva ei lainkaan palaisi. Kuten sanottua, ns. rasvanpolttosykkeellä liikkuminen ei tarkoita sitä, että polttaisit samassa ajassa grammoissa enemmän rasvaa kuin korkeammilla sykkeillä liikkuessasi.


2. Tyhjällä vatsalla liikkuminen tehostaa rasvanpolttoa

Pitää osittain paikkansa, mutta elimistösi yleensä korjaa "vahingon" liikunnan jälkeen käyttämällä enemmän hiilihydraatteja ravinnokseen. Niin kauan kun syöt vähintään yhtä paljon kuin kulutat, elimistö täyttää rasvavarastot uudestaan. Siksi rasvojen käyttäminen energiaksi ei ole yksistään vastaus laihtumiseen, vaan luotu kokonaisenergiavaje on se, joka ratkaisee. Liikunnan tehoa ja kestoa valitessa kannattaakin unohtaa rasvanpolttotekniikat ja miettiä mieluummin millainen liikunta sopii parhaiten aikatauluihisi ja kuntoosi.


3. Rasvaa voi polttaa paikallisesti

Tämä ei pidä paikkaansa. Rasvaa ei pysty lainkaan vähentämään menetelmillä, jotka eivät sisällä kulutuksen lisäystä hien pintaan nostavan liikunnan avulla ja energiansaannin rajoittamista oikealla ruokavaliolla! Mikään hieronta ja mitkään sähköimpulssit tai voiteet eivät siis voi sulattaa rasvaa mistään kohdasta kehoasi. Lisäksi elimistö ottaa rasvaa tasaisesti ympäri kehoa olevista rasvavarastoista. Jos mittaat itsesi säännöllisesti mittanauhalla, huomaat, että erot eri ruumiinosien kapenemisen välillä eivät ole suuria. Joskus esim. keskivartalo saattaa kaventua hieman nopeammin, mutta se on asia johon vaikuttaa oma perimäsi, eivät niinkään tekosi! Koska rasva sulaa tasaisesti ympäri kehoa, viimeiset ylimääräiset kilot lähtevät sieltä, missä niitä on alun perinkin ollut eniten.


4. Rasvasolujen määrä on vakio

Tämä ei pidä täysin paikkaansa. Rasvasoluja syntyy lisää, jos niitä tarvitaan lisää. Vanhat solut kutistuvat ja kuihtuvat lopulta pois, jos niitä ei enää tarvita eli ts. laihdutaan pysyvästi. Laihdutettaessa kokonaisuus siis ratkaisee: nosta energiankulutuksesi korkeammalle kuin mitä syöt ja todellakin laihdut! Panosta ruoan laatuun ja liiku monipuolisesti! Toista tätä niin kauan että olet saavuttanut haluamasi tulokset.

 
Kirjaudu sisään:
Unohtuiko salasana?  >
Ensikertaa täällä?
Rekisteröidy  >
 
 
Tilaa Pudottajien uutiskirje!

Saat maksuttoman uutiskirjeemme sähköpostiisi pari kertaa kuukaudessa.

Anna e-mailosoite

Vahvistus

Tilaa uutiskirje  > Peru uutiskirje  >
 
Tutustu Pudottajat
-palveluun! Lue Pudottajista
 
 
 

Pikakysely

Aiotko osallistua kevään/kesän aikana johonkin yleiseen liikuntatapahtumaan, esim. Likkojen lenkki?
Kyllä osallistun.
Harkinnassa.
En tänä vuonna.
En aio, ei kiinnosta.