Blogit

Tämä on nyt sitten viimeinen kerta,
Päivitetty 01.06 2010
klo 15:23

Onnistun!
Päivitetty 20.06 2010
klo 22:02

27 kiloo lähtee ny!!!! :)
Päivitetty 09.12 2008

Rantakunnossahan se hyljekin on!
Päivitetty 23.03 2010
klo 23:11

WANTED: Lölleröisen vyötärö!
Päivitetty 08.12 2008
klo 15:36

Keskustelut

Oululaisia painonpudottajia
Uusin viesti 05.04 2018


Ryhmään laihtujia!
Uusin viesti 11.10 2017


-30kg pudottajia?
Uusin viesti 30.03 2017

Laihduta vedessä liikkuen – lue vinkit!Vesiliikunta on erittäin tehokas liikuntamuoto laihduttajalle, etenkin jos sitä harrastaa säännöllisesti. Nykyään perinteisen kuntouinnin lisäksi on tarjolla myös monia muita mielenkiintoisia vesiliikuntamuotoja vesijuoksusta vesizumbaan. Vesiliikunta ei myöskään rasita niveliä, joten se sopii kaiken ikäisille.


Ihminen kuluttaa kaloreita vedessä huomattavasti enemmän kuin kuivalla maalla. Tämä johtuu siitä, että keho luovuttaa veteen lämpöä. Esimerkiksi 27-asteisessa vedessä eli normaalissa uimahallivedessä lämpöenergiakulutuksemme on 40 prosenttia enemmän kuin kuivalla maalla, vaikka emme tekisi yhtään mitään. Lämpöenergiakulutus on sitä suurempaa mitä kylmempi vesi on. Jos vielä lisäksi liikumme vedessä tehokkaasti, polttaa elimistö energiaa merkittävästi.

Esimerkkejä vesiliikuntalajeista (kulutukset ovat suuntaa antavia ja laskettu 60-kiloiselle henkilölle):

Kuntouinti, rauhallinen 250-300 kcal/h
Kuntouinti, vauhdikas 400-500 kcal/h


Käy uimassa säännöllisesti, esimerkiksi kolme kertaa viikossa 30-60 minuuttia kerrallaan. Kokeile aikuisten uimatekniikkakurssia, niin saat vaihtelua uimalajeihin ja tasaisesti rasitusta eri lihasryhmille.  

 

Vesijuoksu 400-500 kcal/h

 

Vesijuoksun suosio on lisääntynyt viime vuosina. Onhan harrastus edullinen, eikä se vaadi erityisen uintitekniikan osaamista. Vesijuoksu on erittäin tehokasta lihasharjoittelua kiinteyttäen erityisesti pakaroita, vatsaa sekä selkälihaksia. Riittävällä teholla tehdyllä tunnin vesijuoksulla voi kuluttaa jopa saman verran kaloreita kuin tunnin reippaalla juoksulenkillä. Mikäli et heti halua investoida omaan vesijuoksuvyöhön, voit kysyä sellaista lainaa uimahallilta.

 

Vesijumppa 250-450 kcal/h

 

Vedessä tapahtuva jumppa tai aerobic on kevyen tuntuista, mutta todellisuudessa tehokasta ja monipuolista liikuntaa eri lihasryhmille. Vesijumpassa liikesarjat ovat yksinkertaisia, joten laji sopii myös aloittelijoille.

 

Hydrospinning 650 kcal/h

 

Hydrospinning eli vesipyöräily kohottaa tehokkaasti sykettä ja vahvistaa lihaksia. Allaspyörällä harjoittelussa hyödynnetään veden vastusta - mitä vauhdikkaammin poljet sen kovemmaksi veden vastus muodostuu.

 

Hydroboxing

 

Hydroboxing eli vesinyrkkeily on hyvää liikuntaa selkä- ja hartialihaksille ehkäisten niska- ja hartiaseudun jännityksiä. Myös muut lihasryhmät pääsevät työskentelemään tehokkaasti. Tunneilla voidaan käyttää välineenä muun muassa uimalautaa tai pohjaan ankkuroitavaa kelluvaa nyrkkeilypalloa.

 

Aquazumba 500-1000 kcal/h

 

Aquazumba eli vesizumba on jo tanssisaleilta tuttu tanssimuoto, joka nyt tehdään veden alla. Askeleita ja liikkeitä tehdään esimerkiksi merenguen, salsan ja reggeatonin tahtiin. Laji kehittää muun muassa sydän- ja verenkiertoelimistöä ja on tehokasta rasvanpolttoliikuntaa.

 

Lähteet: vesiliikunta.com, uimaliitto.fi

 

                                                                      Mari Kataja

 
Kirjaudu sisään:
Unohtuiko salasana?  >
Ensikertaa täällä?
Rekisteröidy  >
 
 
Tilaa Pudottajien uutiskirje!

Saat maksuttoman uutiskirjeemme sähköpostiisi pari kertaa kuukaudessa.

Anna e-mailosoite

Vahvistus

Tilaa uutiskirje  > Peru uutiskirje  >
 
Tutustu Pudottajat
-palveluun! Lue Pudottajista
 
 
 

Pikakysely

Aiotko osallistua kevään/kesän aikana johonkin yleiseen liikuntatapahtumaan, esim. Likkojen lenkki?
Kyllä osallistun.
Harkinnassa.
En tänä vuonna.
En aio, ei kiinnosta.