Vinkit ja faktat
Ylipaino ja liikalihavuusElämäntaparemonttiTavoitteen asettaminenPainonhallinta - myytit ja faktatTyövireysMotivointiParhaat laihdutusmetoditTehokkaan kiinteytymisen avaimetTavoitteena bikinivatsa15 parasta dieettivinkkiä5 yllättävää syytä miksi paino nouseeMillä taltutat makeanhimosi? Lue parhaat vinkit!Ihmedieettiä ei ole olemassa11 myyttiä aineenvaihdunnasta8 tapaa pudottaa painoa työpaikalla3 pikadieettiä ja niiden vaikutuksetTotuus 10 laihdutusmyytistä10 tapaa pudottaa ilman dieettiäNäin vältät lihomisen joulunaikaanPainonpudotuksen riemuja5 helppoa tapaa pudottaa painoaHerkuttelu seis - lue 8 vinkkiä!Vältä näitä dieettien piirteitä!Jumittaako paino - lue syyt!Näin vähennät ylensyöntiä - 7 vinkkiä!Irti sokeririippuvuudesta8 askelta terveellisimpiin elämäntapoihinMillainen laihduttaja olet - lue vinkkisi!Vältä näitä kesäherkkuja!Parhaat ja huonoimmat kesädrinkitTässä tulevat 8 suosituinta dieettiäOvatko laihdutuslääkkeet turvallisia käyttää?Kävele itsesi kuntoon – lue vinkit!Kilot kuriin myös töissä!5 myyttiä kaloreistaVältä näitä pikkujoulujen kaloripommeja!Pari kiloa kevyemmäksi - lue vinkit!7 vinkkiä kevyempään oloonOnnistu painonpudotuksessa – 6 vinkkiä!Pudota painoa kekseliäillä keinoillaNäitä ruokia vähentämällä laihdutNäin paino putoaa nopeasti - lue vinkit!Näin vältät turhat kalorit!Miksi täysjyvä on niin hyvää laihduttajalle?5 helppoa keinoa syödä terveellisesti ilman kalorien laskemistaHoikempi vyötärö näillä ruoillaVesi - näin se vaikuttaa kehoosiKaikenmaailman dieetit - laihduttavatko ne?10 keinoa saada hoikempi vatsaNäin laihdut kilon viikossa – kokeile tätä dieettiä!Miten voi päästä laihdutusleikkaukseen?Kesäkilot pois - tuloksia kahdessa viikossa!Älä syö näitä aamiaisella!Eroon stressisyömisestäVältä näitä hiilareita!Laihduttaja - älä anna juuston lihottaa!Näin rajoitat kalorinsaantiasiTiesitkö näiden jouluherkkujen kalorimääriä?Näin aloitat laihdutuksen – 15 helppoa vinkkiä!Vauhtia aineenvaihduntaan - 15 vinkkiä!Millainen levite leivälle – lue vinkit!Laihduttaja - näin saat riittävästi kuituaMitä kalorit ovat ja miten ne kuluvat?
Blogit

Fat to Fit
Päivitetty 26.01 2011
klo 16:26Karkkihirmun päiväkirja
Päivitetty 11.06 2011
klo 13:23

Luonnollinen painonhallinta
Päivitetty 11.03 2011
klo 11:37

Keskustelut

Oululaisia painonpudottajia
Uusin viesti 05.04 2018


Ryhmään laihtujia!
Uusin viesti 11.10 2017


-30kg pudottajia?
Uusin viesti 30.03 2017

3 pikadieettiä ja niiden vaikutukset


Laihduttaminen on saanut nykypäivänä jopa järjettömiä mittasuhteita ja kaikilla tuntuu olevan jokin oma keino saavuttaa ihannepainonsa.


Ravitsemisterapeutti Lisa Drayerin mukaan yleensä dieetit perustuvat totuuteen, mutta useimmat ihmiset eivät täysin ymmärrä miten suurta vahinkoa äärimmäiset laihdutuskeinot voivat elimistölle tehdä.

Trendidieetit ovat tyypillisesti vähäkalorisia, vähäproteiinisia ja voivat aiheuttaa ravitsemuksellisia puutteita, jotka vaikuttavat epäedullisesti terveyteen ja kauneuteen pitemmällä aikavälillä.

Ne aiheuttavat nopeaa painon tippumista, mitä on vaikea kontrolloida ja yleensä laihdutetut kilot tulevat takaisin hyvin nopeasti. Useimmat trendidieetit perustuvat myös vain yhteen ruokalajiin.

Nopealla laihduttamisella on kääntöpuolensa. Kun aineenvaihdunta muuttuu dramaattisesti, lopputuloksena voi olla muun muassa hiusten lähtö. Jos ihminen menettää yli 10 prosenttia painostaan muutamassa kuukaudessa, hiusten lähtö on todennäköistä. Oireita voi olla myös ihon kuivuminen ja ikääntyminen sekä kynsien halkeilu.

 

1. Greippidieetti (Hollywood-dieetti)


Greippidieetti on tunnettu jo pitkään (yli 70-vuotta) ja se jatkaa menestystään ihmisten keskuudessa. Dieetti perustuu sille perusajatukselle, että greippi polttaa kehossa olevaa rasvaa tehokkaammin. Tästä ei ole kuitenkaan olemassa tieteellisiä todisteita, sillä greippi ei sisällä erityisiä rasvaa polttavia entsyymejä.

Vaikutukset elimistölle:

Dieetti on vähähiilihydraattinen ja korkeaproteiininen. Dieetissä tulee syödä joka aterialla puolikas greippi tai juoda vastaavasti 2,5 dl makeuttamatonta greippimehua. Tällä dieetillä lähtevä paino on pääasiassa nestettä, ei rasvaa.

Vaikka greippi ei olekaan mikään laihdutusihme, on se vähäkalorinen ja hyvä C-vitamiinin lähde, jota kannattaa käyttää osana ruokavaliota.

Tulos ja sivuvaikutukset:

Lyhytkestoinen vaikutus: poistaa vain nesteitä.

2. Mehudieetti


Mehun juominen pitkin päivää on hyvin epäterveellistä hampaille, koska hampaat joutuvat toistuvan sokerihyökkäyksen kohteeksi.

Mehudieetti on nk. puhdistava dieetti; kiinteiden ruokien sijaan siihen kuuluu ainoastaan erilaisten vihannes- ja hedelmämehujen juominen.  Tätä pikadieettiä toteutetaan yleensä parista päivästä viikkoon tai joskus pitempäänkin.

Dieetin oletetut hyödyt sisältävät painon laskun lisäksi, nuorentuneen, kauniimman ja energisemmän olon sekä selkeämmän mielialan saavuttamisen.

Vaikutukset elimistölle:

Mehudieetin tarkoitus on puhdistaa elimistöä. Pikamehudieetti sisältää mehuja, jotka on valmistettu mm. porkkanasta, selleristä, omenoista, kurkusta ja pinaatista. Ennen dieetin aloittamista tulee jättää myös alkoholi, kofeiini ja sokeri pois ruokavaliosta.

Muutama huomioitava asia:

  1. Elimistön puhdistamiselle ei ole biologista perustetta: munuaiset ja maksa poistavat myrkyt elimistöstämme päivittäin.
  2. Dieetti on hyvin vähäkalorinen ja vähäproteiininen, jonka johdosta voi esiintyä väsymystä, päänsärkyä ja ärtyisyyttä.
  3. Dieettiä ei suositella diabeetikoille, raskaana oleville, imettäville tai vakavasti sairaalle henkilölle.
Vihanneksia ja hedelmiä on hyvä sisällyttää ruokavalioon, sillä ne ovat hyvä vitamiinien ja antioksidanttien lähde. Tasapainosta ruokavaliota, joka sisältää proteiineja, vähärasvaisia maitotuotteita ja täysjyvää, ei kuitenkaan pitäisi korvata pelkillä mehuilla.

Tulos ja sivuvaikutukset:

Ei biologisia perusteita. Huono hampaille. Aiheuttaa väsymystä, päänsärkyä ja ärtyisyyttä.

3. Kaalikeittodieetti


Kaalikeittodieetti on myös yksi muotidieeteistä, jossa syödään suuria määriä yhtä ruoka-ainetta. Tämän lisäksi dieettiin kuuluu hedelmät ja vihannekset sekä maito ja liha seitsemän päivän ajan.

Vaikutukset elimistölle:

Dieetti ei ole erityisen käytännöllinen: se on vain lista tietyistä ruoista mitä saa syödä kaalikeiton ohella. Dieetti on vähäkalorinen ja kuten muissakin muotidieeteissä, suurin osa pudotetusta painosta on nestettä rasvan sijaan.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että nauttimalla lihalientä ennen varsinaista ateriaa tulee syötyä vähemmän. Vielä hyödyllisempää on jos keitossa on paljon kuituja, kuten kaalikeitossa. Kaikkein järkevintä siis on lisätä kaalikeitto osaksi muuten monipuolista ravintoa ja edesauttaa näin laihduttamisen aloittamista.

Tulos ja sivuvaikutukset:

Poistaa vain nesteitä, saattaa aiheuttaa heikotusta ja ärtyisyyttä.

Aiheesta kirjoitti CBS News 1.10.2008 ´Crazy diets and why to avoid them´.

                                                                        Noora Dahmane
 
Kirjaudu sisään:
Unohtuiko salasana?  >
Ensikertaa täällä?
Rekisteröidy  >
 
 
Tilaa Pudottajien uutiskirje!

Saat maksuttoman uutiskirjeemme sähköpostiisi pari kertaa kuukaudessa.

Anna e-mailosoite

Vahvistus

Tilaa uutiskirje  > Peru uutiskirje  >
 
Tutustu Pudottajat
-palveluun! Lue Pudottajista
 
 
 

Pikakysely

Aiotko osallistua kevään/kesän aikana johonkin yleiseen liikuntatapahtumaan, esim. Likkojen lenkki?
Kyllä osallistun.
Harkinnassa.
En tänä vuonna.
En aio, ei kiinnosta.