Vinkit ja faktat
Ylipaino ja liikalihavuusElämäntaparemonttiTavoitteen asettaminenPainonhallinta - myytit ja faktatTyövireysMotivointiParhaat laihdutusmetoditTehokkaan kiinteytymisen avaimetTavoitteena bikinivatsa15 parasta dieettivinkkiä5 yllättävää syytä miksi paino nouseeMillä taltutat makeanhimosi? Lue parhaat vinkit!Ihmedieettiä ei ole olemassa11 myyttiä aineenvaihdunnasta8 tapaa pudottaa painoa työpaikalla3 pikadieettiä ja niiden vaikutuksetTotuus 10 laihdutusmyytistä10 tapaa pudottaa ilman dieettiäNäin vältät lihomisen joulunaikaanPainonpudotuksen riemuja5 helppoa tapaa pudottaa painoaHerkuttelu seis - lue 8 vinkkiä!Vältä näitä dieettien piirteitä!Jumittaako paino - lue syyt!Näin vähennät ylensyöntiä - 7 vinkkiä!Irti sokeririippuvuudesta8 askelta terveellisimpiin elämäntapoihinMillainen laihduttaja olet - lue vinkkisi!Vältä näitä kesäherkkuja!Parhaat ja huonoimmat kesädrinkitTässä tulevat 8 suosituinta dieettiäOvatko laihdutuslääkkeet turvallisia käyttää?Kävele itsesi kuntoon – lue vinkit!Kilot kuriin myös töissä!5 myyttiä kaloreistaVältä näitä pikkujoulujen kaloripommeja!Pari kiloa kevyemmäksi - lue vinkit!7 vinkkiä kevyempään oloonOnnistu painonpudotuksessa – 6 vinkkiä!Pudota painoa kekseliäillä keinoillaNäitä ruokia vähentämällä laihdutNäin paino putoaa nopeasti - lue vinkit!Näin vältät turhat kalorit!Miksi täysjyvä on niin hyvää laihduttajalle?5 helppoa keinoa syödä terveellisesti ilman kalorien laskemistaHoikempi vyötärö näillä ruoillaVesi - näin se vaikuttaa kehoosiKaikenmaailman dieetit - laihduttavatko ne?10 keinoa saada hoikempi vatsaNäin laihdut kilon viikossa – kokeile tätä dieettiä!Miten voi päästä laihdutusleikkaukseen?Kesäkilot pois - tuloksia kahdessa viikossa!Älä syö näitä aamiaisella!Eroon stressisyömisestäVältä näitä hiilareita!Laihduttaja - älä anna juuston lihottaa!Näin rajoitat kalorinsaantiasiTiesitkö näiden jouluherkkujen kalorimääriä?Näin aloitat laihdutuksen – 15 helppoa vinkkiä!Vauhtia aineenvaihduntaan - 15 vinkkiä!Millainen levite leivälle – lue vinkit!Laihduttaja - näin saat riittävästi kuituaMitä kalorit ovat ja miten ne kuluvat?
Blogit

Viimeinen Taisto
Päivitetty 21.12 2016
klo 08:45

Kohti hoikempaa olomuotoa
Päivitetty 06.08 2011
klo 19:18

-
Päivitetty 28.01 2011

Kipinän saanut
Päivitetty 01.04 2009
klo 23:44

Ihan omaa elämää
Päivitetty 05.09 2014
klo 12:46

Keskustelut

Oululaisia painonpudottajia
Uusin viesti 05.04 2018


Ryhmään laihtujia!
Uusin viesti 11.10 2017


-30kg pudottajia?
Uusin viesti 30.03 2017

Tässä tulevat 8 suosituinta dieettiä

 

Maailma on täynnä erilaisia dieettejä ja elämäntapaohjeita. Medical News Today -verkkosivusto laittoi dieetit suosituimmuusjärjestykseen kolmen kriteerin perusteella:

 

 1. Kuinka paljon aiheesta on tehty artikkeleita

 2. Kuinka suosittuja ne yleisesti ovat

 3. Kuinka paljon dieeteistä annetaan palautetta

Tässä yhteydessä dieeteillä Medical News Todayn mukaan tarkoitetaan sellaista ruokien tai juomien nauttimista, joilla pyritään pudottamaan painoa, ehkäisemään painonnousua, mutta myös elämäntapoja ja filosofioita.

 

Atkins

Atkinsin dieetti on varmasti yksi tunnetuimmista ja suosituimmista dieeteistä. Atkinsin dieetissä hiilihydraatteja korvataan rasvalla ja valkuaisella. Atkinsin dieetissä neuvotaan suosimaan esimerkiksi lihaa, kananmunia, kermaa ja voita, mutta käyttämään rajoitetusti tai ei lainkaan sokeria, leipää, perunaa ja maitoa. Myös hedelmien, marjojen ja kasvisten käytössä on rajoituksia. Dieetti on erittäin eläinrasva- ja kolesterolipitoinen, mutta sisältää niukasti ravintokuitua sekä monia vitamiineja ja kivennäisaineita.

 

Zone-dieetti

Zone-dieetin mukaan jokaisen aterian tulee sisältää energian kokonaissaannista proteiinia 30 %, rasvaa 30 % ja hiilihydraatteja 40 %, mikä tekee dieetin toteuttamisen käytännössä hankalaksi. Leipä ja pasta ovat vältettävien listalla. Rasvan määrän ja laadun osalta dieetti vastaa yleisiä suosituksia, mutta sisältää turhan paljon proteiinia.

 

Vegetarismi

Vegetarismista on monia eri muotoja, mutta kaikissa niissä tarkoituksena on syödä kasvisruokia ja välttää eläinperäisiä tuotteita. Joissain muodoissa kuitenkin ´sallitaan´ esimerkiksi maidon, kananmunien ja hunajan käyttö.

 

Veganismi

Vegaanit kieltäytyvät kaikista eläinperäisistä ruoka-aineista ja materiaaleista. Se on enemmän elämäntapa ja filosofia kuin dieetti. Vegaanit eivät myöskään koske hunajaan, maitoon tai kananmuniin.

 

Painonvartijat

Painonvartijoihin kuuluvat henkilöt pyrkivät pudottamaan painoaan ruokavalion, liikunnan ja tukiverkon avulla.

 

South Beach -dieetti

South Beach -dieetissä pyritään  suosimaan  nopeasti imeytyvien hiilihydraattien sijasta hitaasti imeytyviä hiilihydraatteja, ja tyydyttyneiden rasvojen tilalta tyydyttymättömiä rasvoja.
Raaka ruoka. Raaka ruoka -dieettiä noudattavat ihmiset kuluttavat tuotteita, jotka eivät ole jalostettuja ja ovat kasviperäisiä. Ihanteellista on, jos ruoka on vielä orgaanista. Ruoka syödään enimmäkseen raakana, eli tätä ruokavaliota noudattavat ajattelevat, että vähintään 75 prosenttia ruoasta pitäisi syödä kypsentämättömänä.

 

Välimeren dieetti

Välimeren ruokavalio sisältää runsaasti tuoreita hedelmiä ja vihanneksia, kokojyvätuotteita, pähkinöitä ja siemeniä, merenantimia, jogurttia, punaviiniä ja ennen kaikkea oliiviöljyä. Prosessoitua valmisruokaa vältetään ja näin säästytään terveydelle epäedullisilta transrasvoilta, joiden on osoitettu lisäävän riskiä sydänsairauksiin ja aivohalvauksiin. Välimeren ruokavaliossa huomiota kiinnitetään myös pieniin annoksiin, jotka tekevät tyytyväiseksi korkealaatuisuudellaan ja herkullisuudellaan hellien makuaistia.

 

                                                   Antti Voutilainen, toimittaja

Lue myös:

Totuus 10 laihdutusmyytistä - Pudottajat.fi

Vältä näitä dieettien piirteitä - Pudottajat.fi

 
Kirjaudu sisään:
Unohtuiko salasana?  >
Ensikertaa täällä?
Rekisteröidy  >
 
 
Tilaa Pudottajien uutiskirje!

Saat maksuttoman uutiskirjeemme sähköpostiisi pari kertaa kuukaudessa.

Anna e-mailosoite

Vahvistus

Tilaa uutiskirje  > Peru uutiskirje  >
 
Tutustu Pudottajat
-palveluun! Lue Pudottajista
 
 
 

Pikakysely

Aiotko osallistua kevään/kesän aikana johonkin yleiseen liikuntatapahtumaan, esim. Likkojen lenkki?
Kyllä osallistun.
Harkinnassa.
En tänä vuonna.
En aio, ei kiinnosta.