Vinkit ja faktat
Ylipaino ja liikalihavuusElämäntaparemonttiTavoitteen asettaminenPainonhallinta - myytit ja faktatTyövireysMotivointiParhaat laihdutusmetoditTehokkaan kiinteytymisen avaimetTavoitteena bikinivatsa15 parasta dieettivinkkiä5 yllättävää syytä miksi paino nouseeMillä taltutat makeanhimosi? Lue parhaat vinkit!Ihmedieettiä ei ole olemassa11 myyttiä aineenvaihdunnasta8 tapaa pudottaa painoa työpaikalla3 pikadieettiä ja niiden vaikutuksetTotuus 10 laihdutusmyytistä10 tapaa pudottaa ilman dieettiäNäin vältät lihomisen joulunaikaanPainonpudotuksen riemuja5 helppoa tapaa pudottaa painoaHerkuttelu seis - lue 8 vinkkiä!Vältä näitä dieettien piirteitä!Jumittaako paino - lue syyt!Näin vähennät ylensyöntiä - 7 vinkkiä!Irti sokeririippuvuudesta8 askelta terveellisimpiin elämäntapoihinMillainen laihduttaja olet - lue vinkkisi!Vältä näitä kesäherkkuja!Parhaat ja huonoimmat kesädrinkitTässä tulevat 8 suosituinta dieettiäOvatko laihdutuslääkkeet turvallisia käyttää?Kävele itsesi kuntoon – lue vinkit!Kilot kuriin myös töissä!5 myyttiä kaloreistaVältä näitä pikkujoulujen kaloripommeja!Pari kiloa kevyemmäksi - lue vinkit!7 vinkkiä kevyempään oloonOnnistu painonpudotuksessa – 6 vinkkiä!Pudota painoa kekseliäillä keinoillaNäitä ruokia vähentämällä laihdutNäin paino putoaa nopeasti - lue vinkit!Näin vältät turhat kalorit!Miksi täysjyvä on niin hyvää laihduttajalle?5 helppoa keinoa syödä terveellisesti ilman kalorien laskemistaHoikempi vyötärö näillä ruoillaVesi - näin se vaikuttaa kehoosiKaikenmaailman dieetit - laihduttavatko ne?10 keinoa saada hoikempi vatsaNäin laihdut kilon viikossa – kokeile tätä dieettiä!Miten voi päästä laihdutusleikkaukseen?Kesäkilot pois - tuloksia kahdessa viikossa!Älä syö näitä aamiaisella!Eroon stressisyömisestäVältä näitä hiilareita!Laihduttaja - älä anna juuston lihottaa!Näin rajoitat kalorinsaantiasiTiesitkö näiden jouluherkkujen kalorimääriä?Näin aloitat laihdutuksen – 15 helppoa vinkkiä!Vauhtia aineenvaihduntaan - 15 vinkkiä!Millainen levite leivälle – lue vinkit!Laihduttaja - näin saat riittävästi kuituaMitä kalorit ovat ja miten ne kuluvat?
Blogit

Nuoren tytön unelma
Päivitetty 19.08 2008

-40kg
Päivitetty 01.03 2013
klo 06:34

WANTED: Lölleröisen vyötärö!
Päivitetty 08.12 2008
klo 15:36

apua tarvitseva
Päivitetty 18.03 2014

Kipinän saanut
Päivitetty 01.04 2009
klo 23:44

Keskustelut

Oululaisia painonpudottajia
Uusin viesti 05.04 2018


Ryhmään laihtujia!
Uusin viesti 11.10 2017


-30kg pudottajia?
Uusin viesti 30.03 2017

Vältä näitä dieettin piirteitä!
Joka vuosi tulee uusia muoti- ja trendidieettejä, jotka lupaavat lyhyessä ajassa huomattavia tuloksia. Niille on myös tyypillistä tietynlainen vaivattomuus - sinun ei tarvitse tehdä mitään laihtuaksesi.

Laillistettu ravitsemusterapeutti ja ravitsemustieteen dosentti Paula Hakalan mukaan tyypillisimpiä tunnusmerkkejä muotidieeteille ovat esimerkiksi:

  • Jollakin dieetin sisältämällä ruoka-aineella tai muulla sen ainesosalla väitetään olevan laihduttava vaikutus tai joidenkin terveellisten ruoka-aineiden käyttö on kielletty (esim. porkkana, peruna, punajuuri, maissi tai meloni).
  • Proteiinin ja hiilihydraattien syöminen samalla aterialla on kielletty (esim. ei perunaa liharuokien kera).
  • Rasvan ja hiilihydraattien syöminen samalla aterialla on kielletty (esim. ei rasvaa leivän päälle).
  • Dieettiä ei jaksa noudattaa yhtäjaksoisesti muutamaa viikkoa kauempaa siihen kyllästymättä.

Hakalan mukaan lupaukset laihtumisen määrästä ja nopeudesta sekä dieetin myönteisistä vaikutuksista terveyteen ovat niin yliampuvia, että niiden toteutuminen ei ole käytännössä mahdollista.

Epäterveellisiä dieettejä liikkuu maailmalla valtaisia määriä. Jos painonpudotus tuntuu nyt ajankohtaiselta ja mietit, mikä voisi olla sinulle sopiva dieetti, tulee sinun kiinnittää huomiota tiettyihin seikkoihin.

Everydayhealth.com-verkkosivu uutisoi American Academy of Family Physiciansin laatimasta listasta, jossa kerrotaan, mitkä ovat selkeitä huonojen muotidieettien varoitusmerkkejä. Kiinnitä siis huomiota näihin lupauksiin ja mieti, voivatko ne todella pitää paikkansa:

  • Dieetti lupaa tuloksia todella nopeasti, esimerkiksi jos painonpudotusvauhdin luvataan olevan yli kilon viikossa.
  • Dieetti ei vaadi sitoutumista liikuntaohjelmaan, eikä ruokavalioonkaan tarvitse tehdä muutoksia.
  • Dieettiä mainostetaan jollainen ´tieteellisellä´ todisteilla. Myös ennen ja jälkeen -tyyppiset tarinat ovat usein epäluotettavia.
  • Dieetti vaatii osallistumaan kalliisiin seminaareihin, tai sinun täytyy ostaa hintavia lääkkeitä tai tuotteita.
  • Dieetti keskittyy muutamiin hyväksyttäviin ruokiin sen sijaan, että painotetaan terveellisen ja monipuolisen ruokavalion merkitystä.

Lue myös:
3 pikadieettiä ja niiden vaikutukset - Pudottajat.fi
15 parasta dieettivinkkiä - Pudottajat.fi

Keskustele aiheesta dieetit - Pudottajat.fi

                                                 Antti Voutilainen, toimittaja

 
Kirjaudu sisään:
Unohtuiko salasana?  >
Ensikertaa täällä?
Rekisteröidy  >
 
 
Tilaa Pudottajien uutiskirje!

Saat maksuttoman uutiskirjeemme sähköpostiisi pari kertaa kuukaudessa.

Anna e-mailosoite

Vahvistus

Tilaa uutiskirje  > Peru uutiskirje  >
 
Tutustu Pudottajat
-palveluun! Lue Pudottajista
 
 
 

Pikakysely

Aiotko osallistua kevään/kesän aikana johonkin yleiseen liikuntatapahtumaan, esim. Likkojen lenkki?
Kyllä osallistun.
Harkinnassa.
En tänä vuonna.
En aio, ei kiinnosta.