Vinkit ja faktat
Ylipaino ja liikalihavuusElämäntaparemonttiTavoitteen asettaminenPainonhallinta - myytit ja faktatTyövireysMotivointiParhaat laihdutusmetoditTehokkaan kiinteytymisen avaimetTavoitteena bikinivatsa15 parasta dieettivinkkiä5 yllättävää syytä miksi paino nouseeMillä taltutat makeanhimosi? Lue parhaat vinkit!Ihmedieettiä ei ole olemassa11 myyttiä aineenvaihdunnasta8 tapaa pudottaa painoa työpaikalla3 pikadieettiä ja niiden vaikutuksetTotuus 10 laihdutusmyytistä10 tapaa pudottaa ilman dieettiäNäin vältät lihomisen joulunaikaanPainonpudotuksen riemuja5 helppoa tapaa pudottaa painoaHerkuttelu seis - lue 8 vinkkiä!Vältä näitä dieettien piirteitä!Jumittaako paino - lue syyt!Näin vähennät ylensyöntiä - 7 vinkkiä!Irti sokeririippuvuudesta8 askelta terveellisimpiin elämäntapoihinMillainen laihduttaja olet - lue vinkkisi!Vältä näitä kesäherkkuja!Parhaat ja huonoimmat kesädrinkitTässä tulevat 8 suosituinta dieettiäOvatko laihdutuslääkkeet turvallisia käyttää?Kävele itsesi kuntoon – lue vinkit!Kilot kuriin myös töissä!5 myyttiä kaloreistaVältä näitä pikkujoulujen kaloripommeja!Pari kiloa kevyemmäksi - lue vinkit!7 vinkkiä kevyempään oloonOnnistu painonpudotuksessa – 6 vinkkiä!Pudota painoa kekseliäillä keinoillaNäitä ruokia vähentämällä laihdutNäin paino putoaa nopeasti - lue vinkit!Näin vältät turhat kalorit!Miksi täysjyvä on niin hyvää laihduttajalle?5 helppoa keinoa syödä terveellisesti ilman kalorien laskemistaHoikempi vyötärö näillä ruoillaVesi - näin se vaikuttaa kehoosiKaikenmaailman dieetit - laihduttavatko ne?10 keinoa saada hoikempi vatsaNäin laihdut kilon viikossa – kokeile tätä dieettiä!Miten voi päästä laihdutusleikkaukseen?Kesäkilot pois - tuloksia kahdessa viikossa!Älä syö näitä aamiaisella!Eroon stressisyömisestäVältä näitä hiilareita!Laihduttaja - älä anna juuston lihottaa!Näin rajoitat kalorinsaantiasiTiesitkö näiden jouluherkkujen kalorimääriä?Näin aloitat laihdutuksen – 15 helppoa vinkkiä!Vauhtia aineenvaihduntaan - 15 vinkkiä!Millainen levite leivälle – lue vinkit!Laihduttaja - näin saat riittävästi kuituaMitä kalorit ovat ja miten ne kuluvat?
Blogit

Hylje kuntoon
Päivitetty 03.08 2012
klo 13:20

Dieetti
Päivitetty 03.07 2009
klo 11:44

34.2kg lost, 12.3kg to go
Päivitetty 26.02 2009

Kattimatin elämänmuutos
Päivitetty 10.12 2008
klo 10:36

Kilojen lähtiessä mahdollisuudet kasvavat.
Päivitetty 18.06 2009
klo 22:14

Keskustelut

Oululaisia painonpudottajia
Uusin viesti 05.04 2018


Ryhmään laihtujia!
Uusin viesti 11.10 2017


-30kg pudottajia?
Uusin viesti 30.03 2017

Vältä näitä pikkujoulujen kaloripommeja!Lähestyvä joulu tietää jälleen hieman lisäkaloreita ruokavalioomme – kuka voisi vastustaa suklaakonvehteja tai uunituoretta kinkkusiivua? Tätä yltäkylläisyyden juhlaa edeltää lisäksi pikkujoulut, joihin saadaan usein kutsu useampaan kuin yhteen paikkaan. Herkutella saa, mutta jos haluat pysyä kohtuuden rajoissa tai valita kahdesta kaloripommista kevyemmän, lue nämä vinkit!

Perinteinen joulukattaus

Kinkku on hyvää ja terveellistä ruokaa. Samoin perinteiset porkkana- ja lanttulaatikot, kunhan pysyt annossuosituksissa, sillä niihinkin lorautetaan usein kermaa. Pidä jouluateriasi pääpaino kasviksissa ja salaatissa (ilman kastiketta) ja nauti ennen ateriaa lasillinen vettä, niin pysyt helpommin rajoissa annoskokosi kanssa!

Kalorit (kcal)/100 g annos

Graavilohi 185 kcal
Kinkku (ilman rasvaa) 172 kcal
Lanttulaatikko 85 kcal
Porkkanalaatikko 117 kcal
Imelletty perunalaatikko 87 kcal
Suolasilli 219 kcal
Mäti 155 kcal
Smetana 390 kcal

Juomat

Suosi kalorittomia juomia, sillä juomista tulee helposti yllättäviä lisäkaloreita. Etenkin pikkujouluissa suositut alkoholijuomat ovat melko tuhteja kalorimääriltään.

Kalorit (kcal)

Glögi (2 dl) 100 kcal

Keskiolut (0,33 l) 120 kcal
Sixpack keskiolutta 720 kcal
Siideri, makea (0,5 l) 260 kcal

Punaviini (12 cl) 85 kcal
Liköörit 120-150 kcal/4 cl


Suklaakonvehdit

Kukapa ei arvaisi, että suklaa lihottaa. Ja vielä enemmän lihottavat jouluiset suklaakonvehdit. Normaalikokoisen (300 g) suklaakonvehtirasian yksi kerros sisältää lähes 750 kaloria (kcal), jotka vaativat palaakseen reipas vauhtisen puolentoista tunnin juoksulenkin. Marmeladi ei kaloreiltaan ole sen parempi valinta, sillä pari marmeladipalaa sisältää jo 140 kilokaloria. Mikäli et pysty kieltäytymään kokonaan, pitäydy vain maistiaisissa!

Leivonnaiset

Joululeivonnaiset perinteisine voitaikinoineen saavat puntarin viisarit helposti heilahtamaan. Perinteinen pulla on kaloreiltaan paras valinta, sillä siinä on lähes 100 kilokaloria vähemmän energiaa kuin joulutortussa. Siitä huolimatta, yksi riittää, opettele siis sanomaan “ei kiitos´. 

Lähde: Fineli
                                                          Mari Kataja, toimittaja

Lue myös:
5 myyttiä kaloreista
Näin vähennät ylensyöntiä


 
Kirjaudu sisään:
Unohtuiko salasana?  >
Ensikertaa täällä?
Rekisteröidy  >
 
 
Tilaa Pudottajien uutiskirje!

Saat maksuttoman uutiskirjeemme sähköpostiisi pari kertaa kuukaudessa.

Anna e-mailosoite

Vahvistus

Tilaa uutiskirje  > Peru uutiskirje  >
 
Tutustu Pudottajat
-palveluun! Lue Pudottajista
 
 
 

Pikakysely

Aiotko osallistua kevään/kesän aikana johonkin yleiseen liikuntatapahtumaan, esim. Likkojen lenkki?
Kyllä osallistun.
Harkinnassa.
En tänä vuonna.
En aio, ei kiinnosta.