Vinkit ja faktat
Ylipaino ja liikalihavuusElämäntaparemonttiTavoitteen asettaminenPainonhallinta - myytit ja faktatTyövireysMotivointiParhaat laihdutusmetoditTehokkaan kiinteytymisen avaimetTavoitteena bikinivatsa15 parasta dieettivinkkiä5 yllättävää syytä miksi paino nouseeMillä taltutat makeanhimosi? Lue parhaat vinkit!Ihmedieettiä ei ole olemassa11 myyttiä aineenvaihdunnasta8 tapaa pudottaa painoa työpaikalla3 pikadieettiä ja niiden vaikutuksetTotuus 10 laihdutusmyytistä10 tapaa pudottaa ilman dieettiäNäin vältät lihomisen joulunaikaanPainonpudotuksen riemuja5 helppoa tapaa pudottaa painoaHerkuttelu seis - lue 8 vinkkiä!Vältä näitä dieettien piirteitä!Jumittaako paino - lue syyt!Näin vähennät ylensyöntiä - 7 vinkkiä!Irti sokeririippuvuudesta8 askelta terveellisimpiin elämäntapoihinMillainen laihduttaja olet - lue vinkkisi!Vältä näitä kesäherkkuja!Parhaat ja huonoimmat kesädrinkitTässä tulevat 8 suosituinta dieettiäOvatko laihdutuslääkkeet turvallisia käyttää?Kävele itsesi kuntoon – lue vinkit!Kilot kuriin myös töissä!5 myyttiä kaloreistaVältä näitä pikkujoulujen kaloripommeja!Pari kiloa kevyemmäksi - lue vinkit!7 vinkkiä kevyempään oloonOnnistu painonpudotuksessa – 6 vinkkiä!Pudota painoa kekseliäillä keinoillaNäitä ruokia vähentämällä laihdutNäin paino putoaa nopeasti - lue vinkit!Näin vältät turhat kalorit!Miksi täysjyvä on niin hyvää laihduttajalle?5 helppoa keinoa syödä terveellisesti ilman kalorien laskemistaHoikempi vyötärö näillä ruoillaVesi - näin se vaikuttaa kehoosiKaikenmaailman dieetit - laihduttavatko ne?10 keinoa saada hoikempi vatsaNäin laihdut kilon viikossa – kokeile tätä dieettiä!Miten voi päästä laihdutusleikkaukseen?Kesäkilot pois - tuloksia kahdessa viikossa!Älä syö näitä aamiaisella!Eroon stressisyömisestäVältä näitä hiilareita!Laihduttaja - älä anna juuston lihottaa!Näin rajoitat kalorinsaantiasiTiesitkö näiden jouluherkkujen kalorimääriä?Näin aloitat laihdutuksen – 15 helppoa vinkkiä!Vauhtia aineenvaihduntaan - 15 vinkkiä!Millainen levite leivälle – lue vinkit!Laihduttaja - näin saat riittävästi kuituaMitä kalorit ovat ja miten ne kuluvat?
Blogit

Nyt loppui haaveilu...
Päivitetty 28.08 2008
klo 20:19

Läskeille kyytiä!
Päivitetty 12.12 2010
klo 20:07

Kilot pois :)
Päivitetty 02.05 2011

Matkalla parempaan elämään..
Päivitetty 20.10 2009

Talviaamun laihdutusblogi :)
Päivitetty 18.01 2009
klo 00:31

Keskustelut

Oululaisia painonpudottajia
Uusin viesti 05.04 2018


Ryhmään laihtujia!
Uusin viesti 11.10 2017


-30kg pudottajia?
Uusin viesti 30.03 2017

Vauhtia aineenvaihduntaan – 15 vinkkiä!

 

Eikö tuloksia synny, vaikka kuinka noudattaisit tiukkaa ruokavaliota ja kävisit liikkumassa? Ehkä tässä vaiheessa olisi syytä kokeilla seuraavia msnbc.comin tarjoamia keinoja, jotka saavat aineenvaihduntasi paremmin hereille!


1. Älä rajoita ruokailujasi liikaa.

Laihduttajat jättävät helposti aterioitaan väliin, jotta kaloreita kertyisi vähemmän. Ruoan rajoittaminen ja tiukat laihdutuskuurit laskevat kuitenkin aineenvaihduntasi hitaalle vaihteelle, jolloin elimistö käy säästöliekillä kaloreiden polttamisen suhteen. Kehoon kertyy prosentuaalisesti enemmän rasvaa, kun taas lihasmassa vähenee. Nauti siis pieniä aterioita säännöllisesti, noin 3-4 tunnin välein, jolloin aineenvaihduntakin pysyy hereillä. Pidä kuitenkin huoli syömistesi sisällöstä ja määrästä!


2. Mene aikaisemmin sänkyyn.


Liian vähäisen unen on havaittu olevan yhteydessä liikapainoon elimistön hormonituotannon muutoksista johtuen. Nuku siis riittävän pitkät yöunet!


3. Lisää proteiinia.

Lihaskudoksen kehittyminen vaatii riittävästi proteiinia. Proteiini pitää myös kylläisenä pitkään. Lisäksi proteiinipitoinen ruoka auttaa polttamaan kaloreita tehokkaasti aterian jälkeen. Hyviä proteiininlähteitä ovat esimerkiksi vähärasvainen liha, rasvattomat maitotuotteet ja pähkinät.


4. Suosi luomua!


Eräässä tutkimuksessa havaittiin, että ruoan sisältämät torjunta-aineet voivat vaikuttaa epäsuotuisasti elimistön aineenvaihduntaan häiritsemällä aineenvaihduntamekanismeja. Valitse siis luomutuotteita niin paljon kuin mahdollista, etenkin hedelmien ja kasvisten kohdalla, joista ei poisteta kuorta.


5. Seisoako vai istuako? 
 

Jos mahdollista, ole jalkeillasi työpäivän aikana mahdollisimman paljon. Eräässä tutkimuksessa havaittiin, että inaktiivisuus (4 tuntia tai enemmän päivässä) hidastaa rasvan ja kolesterolin metaboliaa kontrolloivaa entsyymiä. Pyri siis olemaan jalkeillasi päivän aikaan mahdollisimman paljon, kävele esimerkiksi kun puhut puhelimeen.6. Juo kylmää vettä.


Saksalaistutkimuksessa havaittiin, että juomalla 6 lasillista kylmää vettä päivässä, voi aineenvaihdunta vilkastua ja kuluttaa 50 kcal enemmän päivässä pelkällä veden juomisella. Säännöllisiin rutiineihin ottamalla tulokset jo tuntuvat!


7. Syö tulista.


Chilin sisältämän kapsaisiinin on havaittu kiihdyttävän aineenvaihduntaa. Pidä mausteet käden ulottuvilla ja lisää chiliä pizzaan, pastaan ja patoihin.


8. Satsaa aamiaiseen!


Nauttimalla aamiaiseen, saat aineenvaihduntasi hereille ja pysyt energisempänä koko päivän. Aamiaisen väliin jättävien on todettu olevan 4,5-kertaa todennäköisemmin ylipainoisia verrattuna aamiaisen säännöllisesti syöviin. Erään tutkimuksen mukaan ne, jotka söivät aamiaisellaan vain 0-11 prosenttia päivän kaloreista, lihoivat lähes puolet enemmän kuin aamiaisellaan 22-55 prosenttia päivän kaloreista nauttineet. Muista siis satsata laatuun ja määrään!9. Nauti kahvia tai teetä!


Kofeiini voi edistää laihdutusta, sillä se kiihdyttää elimistön aineenvaihduntaa. Päivittäinen kupillinen kahvia voi kiihdyttää aineenvaihduntaasi 5-8 prosenttia, käytännössä 98-174 kalorin (kcal) verran. Japanilaistutkimuksen mukaan kupillinen haudutettua teetä nostaa aineenvaihduntaa 12 prosenttia. Tutkijoiden mukaan teen sisältämät antioksidantit vaikuttavat osaltaan aineenvaihdunnan kiihtymiseen.10. Kuitua rasvaa vastaan.


Ruokavalion kuidut voivat tehostaa rasvanpoltoa jopa 30 prosenttia. Tutkimusten mukaan juuri runsaasti kuitua syövät lihovat vähiten. Pyri saamaan kuituja vähintään noin 25 grammaa päivässä täysjyväviljaa, hedelmiä ja kasviksia syömällä.


11. Syö rautapitoisia ruokia.


Raudalla on tärkeä rooli rasvanpoltossa. Rautapitoisia ruokia ovat esimerkiksi liha- ja maksaruoat, äyriäiset, pavut, täysjyvävilja, vitaminoidut murot ja pinaatti.


12. Saathan riittävästi D-vitamiinia?


D-vitamiinilla on tehtävänsä aineenvaihduntareaktioissa ja sitä tarvitaan myös luuston hyvinvointiin, joten sen riittävä saanti on turvattava. Tutkimusten mukaan useat suomalaiset saavat edelleen liian vähän D-vitamiinia. Suositusten mukaan aikuisten tulisi saada D-vitamiinia 7,5 mikrogrammaa päivässä.


13. Juo maitoa.


Eräiden tutkimusten mukaan kalsiumvaje voi hidastaa aineenvaihduntaa. Lisäksi joissakin tutkimuksissa on havaittu kalsiumin vähentävän rasvan imeytymistä muista ruoista. Muista siis nauttia useampi lasillinen vähärasvaista maitoa tai piimää päivässä.


14. Vesimelonia!


Vesimelonin sisältämä aminohappo, arginiini, voi eläimillä tehdyn tutkimuksen mukaan tehostaa laihtumista. Napostele siis vesimelonia ja muita arginiinin lähteitä, kuten mereneläviä, pähkinöitä ja siemeniä ympäri vuoden.


15. Juo riittävästi.


Kaikki elimistön kemialliset reaktiot, mukaan lukien aineenvaihdunta, ovat riippuvaisia vedestä. Tutkimuksista on saatu myös viitteitä, että reilusti (8-12 lasillista) vettä päivässä juovilla aineenvaihdunta toimii muita vilkkaammin. Pidä siis vesipullo mukanasi ja nauti säännöllisesti!


                                                                         Mari Kataja
 
Kirjaudu sisään:
Unohtuiko salasana?  >
Ensikertaa täällä?
Rekisteröidy  >
 
 
Tilaa Pudottajien uutiskirje!

Saat maksuttoman uutiskirjeemme sähköpostiisi pari kertaa kuukaudessa.

Anna e-mailosoite

Vahvistus

Tilaa uutiskirje  > Peru uutiskirje  >
 
Tutustu Pudottajat
-palveluun! Lue Pudottajista
 
 
 

Pikakysely

Aiotko osallistua kevään/kesän aikana johonkin yleiseen liikuntatapahtumaan, esim. Likkojen lenkki?
Kyllä osallistun.
Harkinnassa.
En tänä vuonna.
En aio, ei kiinnosta.